Share
Tweet
Share
Send to friend

Šefovi psihopati stvaraju nasilne radnike

Šef iz pakla velika je prijetnja radnicima, ali i uspjehu cijele tvrtke.

Šefovi psihopati stvaraju nasilne radnike

Najnezadovoljniji su radnici koji šefove opisuju kao psihopate ili narcise, pokazuje istraživanje britanskih znanstvenika s poslovnog Sveučilišta u Manchesteru, koji su proveli ispitivanje nad 1200 zaposlenika u raznim sektorima iz svih zemalja svijeta. 

Utvrdili su da nadređeni s osobinama psihopata i narcisa svoje loše osobine lako prenose na zaposlenike i tako stvaraju radnike nasilnike. 

Rezultati pokazuju i da nadređeni “negativci” nepovoljno utječu i na mentalno zdravlje zaposlenika jer neugodno radno okruženje lako vodi do oboljenja poput depresije. 

Voditeljica istraživanja, Abigail Phillips, tvrdi da nisu u opasnosti samo zaposlenici nego i tvrtka. Naime, nesretni radnici lako preuzimaju loše osobine svojih šefova, pa su često prekritični prema sebi i kolegama i na kraju postaju agresivni. 

Nesretni zaposlenici svoje raspoloženje prenose i na druge radnike, pa se stvara začarani krug nasilnika na poslu. Loša atmosfera na kraju će uzrokovati još goru produktivnost.

Izvor: 24sata

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.