Share
Tweet
Share
Send to friend

Vaš posao otkriva kome ćete reći sudbonosno "da"

Analitička kompanija Bloomberg analizirala je podatke iz čak 3.5 milijuna američkih kućanstava kako bi ustanovili na koji način naša profesija tj. posao koji radimo utječe na ljubavni život i odabir partnera.

Vaš posao otkriva kome ćete reći sudbonosno "da"

Iako mnogi prilikom razmišljanja o tome s kime će završiti u braku baš i ne zamišljaju osobu iz svoje branše, izgleda da u većini slučajeva ipak ne možemo izbjeći takav razvoj događaja. Naime, nakon istraživanja kompanija je ustvrdila da ljudi u brak najčešće ulaze s osobom iz svoje ili srodne profesije. 

Tako se, na primjer, prema rezultatima analize učiteljice i profesorice najčešće udaju za učitelje ili profesore, kuharice s kuharima, a liječnice sudbonosno "da" najčešće izgovaraju liječnicima.

Istraživanje je donijelo i još jedan zaključak. Visokopozicionirane žene s visokim primanjima najčešće se udaju za partnere koji su im jednaki u ekonomskom smislu i također zaposleni na visokim pozicijama, dok se visokopozicionirani muškarci često žene ženama na znatno nižim pozicijama i sa znatno nižim primanjima.

Stručnjaci to pripisuju potrebi muškaraca da budu dominantni, dok žene, s druge strane, nemaju ništa protiv partnera koji će im biti jednak i najčešće nemaju želju za dominacijom nad muškarcem, prenosi zadovoljna.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.