Share
Tweet
Share
Send to friend

Mačke, psi i koze u ulozi terapeuta u japanskim tvrtkama

Jedna tvrtka u Japanu, zemlji gdje su tvrtke poznate po dugom radnom vremenu istresnoj hijerarhiskoj disciplini, pronašla je način kako smanjiti stres zaposlenika.

Mačke, psi i koze u ulozi terapeuta u japanskim tvrtkama

U malom tokijskom uredu informatičke tvrtke Ferray devet mačaka skaču na koljena zaposlenicima, šetaju po tipkovnicama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" još 2000. godine na zahtjev jednog od svojih suradnika i dozvolio zaposlenima da na posao dođu sa svojom mačkom.

Rekao je i da daje 5.000 jena (40 eura) mjesečno svakom zaposleniku koji udomi mačku.

I druge japanske tvrtke okrenule su se životinjama kako bi smanjile stres i napetost na radnom mjestu.

U japanskom ogranku firme Oracle pas nazvan Candy postao je njihov "ambasador, zadužen za primanje gostiju i smirivanje zaposlenike". Oracle u Japanu ima pse u uredu još od 1991. godine, a Candy je već četvrti pas po redu koji ima svoj Twitter i Instagram profil.

Tvrtka za ljudske resurse Pasona Group "zaposlila je" u punom radnom vremenu dvije koze 2011. godine i dvije alpake 2013., djelomično u terapeutske svrhe.

Tokio ima i šezdesetak kafića gdje su službeno dozvoljene mačke i gdje se slobodno šetaju među gostima.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.