Share
Tweet
Share
Send to friend

Zagreb preporučen kao najbolja europska destinacija

'Best in Europe' lista je koju Lonely Planet objavljuje svake godine, a sadrži najuzbudljivije kulturne destinacije na kontinentu.

Zagreb preporučen kao najbolja europska destinacija

Zagreb se nalazi na prvom mjestu ovog popisa. 'Često podcijenjen i u sjeni prekrasne hrvatske obale, ovaj glavni grad kombinacija je prekrasnih Austro-Ugarskih trgova i brutalizma, uzbudljive ulične umjetnosti i urbanizma', piše Lonely Planet

U međuvremenu, i Turistička zajednica grada Zagreba pohvalila odličnim rezultatima, prenosi N1. Zagreb je u lipnju zabilježio 30 posto više dolazaka i čak 32 posto više noćenja u usporedbi s lipnjem prošle godine. 

Najbrojniji gosti u lipnju su bili iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Velike Britanije, dok su po broju noćenja na prvom mjestu bili gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.

U razdoblju od siječnja do lipnja 2017. godine zabilježeno je ukupno 532.735 dolazaka, što je za 19 posto više nego lani, te 961.364 noćenja, što je za 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. 

Od početka godine, najviše noćenja zabilježili su gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Velike Britanije.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna ovim odličnim rezultatima, koji još jednom potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno cjelogodišnje turističko odredište.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.