Share
Tweet
Share
Send to friend

Što liječnici misle, a ne žele nam reći

Zanimljivo je što bi nam sve liječnici otvoreno rekli da ih ne brinu moguće tužbe i naši osjećaji.

Što liječnici misle, a ne žele nam reći

Reader's Digest donosi neke izjave liječnika o kojima vrijedi razmisliti: 

Liječnici se slažu da je prikupljanje novca sjajno, ali kažu da tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, gotovo svaka pacijentica dolazi s idejom da ima uznapredovali rak. "Pacijenti tijekom listopada ne mogu otići nikud bez da vide ružičaste mašnice koje ih podsjećaju na rak."

"Ponekad nazovu članovi obitelji i kažu liječniku da njihovi bližnji imaju nekakve bolove i tegobe, ali da im ne smije reći da zna za njih kada oni napokon stignu na pregled."

Kada se pacijenti na pregledu pojave s nekoliko listova papira koje su isprintali s Interneta liječnici znaju da će biti zanimljivo. "Pacijenti se najčešće zabrinu bez razloga i bilo bi im pametnije da me kontaktiraju pa da razjasnimo neke stvari oko simptoma."

"Sviđa mi se kada pacijent ispriča što je radio kada je osjetio, primjerice bolove u prsima a ne da mi samo kaže 'osjećam bol u prsima'."

"Roditelji su pametni i intuitivni kada su u pitanju njihova djeca i znaju što je normalno a što nije i uvijek ću ih saslušati i shvatiti ozbiljno."

"Od liječnika se očekuje da znaju sve, ali ne znamo sve. Kada se brinem hoće li neki tretman uspjeti uvijek se brinem i zbog moguće tužbe, to je zastrašujuće."

Izvor: N1

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.