Share
Tweet
Share
Send to friend

Astro pokloni: Ovan ne želi papuče, a Škorpion plišane igračke!

Dobar poklon nije lako odabrati, znamo to i sami. Pogotovo ako imate posla s nekim za koga mislite da 'već ima sve'.

Astro pokloni: Ovan ne želi papuče, a Škorpion plišane igračke!

U novoj MojPosao anketi o božićnim poklonima većina ispitanika izjavila je kako ove godine planiraju kupovati poklone članovima obitelji, prijateljima pa i sebi. 

Možda vam ovaj zabavni astro vodič može olakšati odluku? Atma portal otkriva što svaki horoskopski znak priželjkuje ispod bora: 

OVAN 

Da: Aktivne Ovnove oduševit će godišnja članarina za teretanu ili neku egzotičnu borilačku vještinu. Možete li si to priuštiti, dobar izbor je i kućna sprava za vježbanje, a oni s ograničenim budžetom neće pogriješiti ako kao poklon odaberu utege. Ovaj vatreni znak natjecateljskog je duha pa će ga razveseliti i društvene igre poput Rizika ili Katana. 

Ne: Muškarcu Ovnu nemojte poklanjati papuče, a ženama pregaču ili kuhaču - ovi prirodni vođe ne trpe asocijacije na podređene uloge. Dugačka knjiga ili komplet ozbiljnih filmova s filozofskom porukom također su na dnu popisa poželjnih poklona - Ovnovi brzo gube pažnju. 

BIK 

Da: Znak kojim vlada Venera cijeni estetiku i kućni je tip, stoga će ukrasna vaza, umjetnička slika ili topla dekica biti pun pogodak. Obožavaju biljke pa je dobar poklon i ukrasno drvo ili bonsai. Imate li veći budžet na raspolaganju, fotelja ili naslonjač dobar su izbor, a kako su Bikovi poznati gurmani nećete pogriješiti s kuharicom koja, po mogućnosti, sadrži i lijepe slike hrane. Bik zna uživati u malim stvarima pa ga bez greške možete razveseliti odlaskom u restoran gdje može jesti i piti do mile volje. 

Ne: Kao pravi hedonisti, Bikovi se ne opterećuju težinom i zdravom prehranom, stoga vaga ili knjiga o zdravoj hrani neće biti na popisu njihovih omiljenih poklona, a to bi mogli shvatiti i kao suptilnu kritiku svog stila života. Kao racionalni znakovi, Bikovi će se vjerojatno podsmjehnuti i na poklon poput SF romana ili priručnika za samopomoć. 

BLIZANCI

Da: Blizancima vlada Merkur, planet komunikacije, stoga je za njih odličan poklon bilo kakva napravica koja olakšava komunikaciju ili surfanje internetom, a novi mobitel, tablet ili laptop također su dobar izbor. Ako tražite nešto jeftinije, nećete pogriješiti s knjigom jer ovaj zračni znak obožava upijati nove informacije. Blizanci su poznati kao najduhovitiji znak Zodijaka pa će ih obradovati smiješni i otkačeni pokloni, beskorisni, ali dovoljno zabavni da mame osmijeh na lice. 

Ne: Debele knjige ili DVD s filmom koji traje tri sata loš su poklon za Blizance kojima koncentracija brzo pada. 

RAK 

Da: Romantični Rakovi cijenit će poklon u obliku lijepog ukrasa za dom, a neće se buniti ni ako im poklonite kuharicu ili set posuđa. Privrženi su obitelji, stoga će cijeniti unikatne poklone oko kojih ste se posebno potrudili, primjerice, možete im izraditi obiteljsko stablo. Ovi znakovi su i poznati kolekcionari, stoga je dobar poklon i neki predmet povijesne ili obiteljske vrijednosti. Ako netko zna čuvati takve poklone s puno pažnje i ljubavi, onda je to svakako Rak. 

Ne: Najmoderniji tablet ili mobitel nije dar koji će Rakovima izmamiti osmijeh na lice. 

LAV 

Da: Lavice će biti oduševljene poklonite li im komad nakita, dizajnersku torbicu ili novčanik, a Lavovi ne mogu odoljeti kvalitetnom satu ili parfemu. Prate trendove pa ne možete pogriješiti s najnovijim iPhoneom. Iako ovo nisu pokloni za svačiji budžet, za Lavove vrijedi jedno pravilo: nemojte štedjeti. 

Ne: Predmeti iz svakodnevne upotrebe ovom kraljevskom znaku neće biti od koristi. Lav ne želi praktične, već stvari koje može pokazati prijateljima (i po mogućnosti izazvati zavist). 

DJEVICA 

Da: Racionalna Djevica cijeni praktične poklone pa nećete pogriješiti s parom čarapa ili ručnika. Oduševit će je i knjiga o zdravom kuhanju ili kućna sprava za vježbanje. 

Ne: Djevice ne vole kič i ništa što graniči s neukusom - izbjegavajte zlatni nakit, izazovnu odjeću šarenih boja ili nešto podjednako neukusno. Obzirna Djevica neće vas htjeti uvrijediti, no čim odete, gnjusni će poklon pospremiti na tavan. Zauvijek. 

VAGA

Da: Najvećeg estetu Zodijaka oduševit će umjetnička slika, kipić ili prelijepa, velika biljka. Razveselit će ih i decentan komad nakita, dizajnerska majica ili šal, a vole i dekorativnu te preparativnu kozmetiku. Želite li Vagi priuštiti skromniji poklon, nećete pogriješiti s čokoladom. 

Ne: Profinjene Vage žele lijepe i elegantne poklone, a korisne stvari ne smatraju poklonom. Izbjegavajte sredstva za čišćenje, ručnike, krpe i kućanske potrepštine. 

ŠKORPION 

Da: Strastveni Škorpioni vole lijepe i kvalitetne poklone poput novčanika ili sata, a dobar izbor bit će i kriminalistički roman. Ovaj znak privlači sve tajanstveno i mistično pa će dobar izbor biti i knjiga o astrologiji, neriješenim misterijima, ubojstvima, vanzemaljcima i duhovima. Vole crni humor i horore pa ne možete pogriješiti ni s tim žanrovima. 

Ne: Plišane igračke, romantične komedije i bilo što komercijalnog karaktera neće fascinirati profinjenog Škorpiona. 

STRIJELAC 

Da: Avanturiste koji odmalena sanjaju o dalekim putovanjima oduševit ćete avionskom kartom, putovanjem u neku egzotičnu zemlju ili tečajem stranog jezika. Tražite li skromniji poklon, nećete pogriješiti s knjigom o nekoj stranoj zemlji ili kulturi. Egzotični suveniri iz dalekih zemalja također su odličan poklon za Strijelce, a kako su u pitanju vedri ljudi slobodnog duha, dobar izbor bit će i zabavna društvena igra, komplet filmova ili ulaznice za neki dobar koncert. 

Ne: Strijelac je idealist koji više cijeni znak pažnje nego sam poklon, stoga ćete ga razveseliti već samom činjenicom što se našao na popisu osoba koje ste odlučili darivati. Ipak, malo će manje entuzijazma pokazati ukoliko se odlučite na praktične poklone poput čarapa, pidžame ili posteljine. Ako već kupujete praktičan poklon za Strijelca, neka bude duhovit ili šaren. 

JARAC 

Da: Ambiciozan i racionalan Jarac cijeni skupe i kvalitetne poklone. Slika cijenjenog umjetnika ili najnoviji iPhone sigurno će ga ugodno iznenaditi. Ženama će se svidjeti omiljeni parfem ili decentan nakit, dok će muškarci rado primiti skupi sat, kravatu ili elegantni upaljač. S obzirom da je ovo praktičan zemljani znak, možete ga jednostavno pitati što mu treba i rado će vam nabrojati stvari koje mu nedostaju. Iz tog razloga, poklon bon također je odličan poklon za Jarca ili mu jednostavno poklonite novac. 

Ne: Jarčevi preziru nepotrebne stvari koje nikada neće koristiti. Ukrasna svjetiljka ili kakav drugi kičasti ukras neće ga ugodno iznenaditi. 

VODENJAK 

Da: Otkačeni i originalni Vodenjaci vole neobične poklone, stoga upotrijebite maštu. Nećete pogriješiti ni s dobrom SF knjigom, new age priručnikom ili sitnicom koja će poslužiti uređenju doma po načelima feng shuija. Dobar poklon može biti i instrument, pojačalo ili stalak za slikanje. 

Ne: Uobičajeni pokloni nisu za neobične Vodenjake, stoga ih poštedite majice koju nosi pola grada, mobitela koji svi imaju ili bilo kakve pomodne stvarčice. Vodenjak ne prati trendove već ih stvara, svjestan je da odskače od prosjeka, stoga neće cijeniti ni prosječan poklon. 

RIBE 

Da: Emotivne Ribe vole poklone u koje je uloženo puno truda i ljubavi. Napravite im foto-album ili kolaž s najljepšim uspomenama ili u njihovo ime uplatite novac u dobrotvorne svrhe. Razveseliti ih možete i omiljenim parfemom, umjetničkom slikom, lijepim cipelama ili komadom nakita, tirkizne ili plave boje. Ribe vole živjeti u svijetu mašte pa je za njih idealan poklon i trilogija Gospodar prstenova ili DVD svih sezona serije Igre prijestolja. 

Ne: Za razliku od praktičnog Jarca, Ribu će poklon bon razočarati jer će smatrati da se niste dovoljno potrudili. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.