Share
Tweet
Share
Send to friend

Youtuberica tražila besplatan smještaj u hotelu i dobila oštar odgovor

Luksuzni hotel zabranio je svim Youtuberima, Instagramerima i tzv. influencerima svih vrsta da im se obraćaju ili dolaze, nakon što je 22-godišnja Youtuberica zatražila besplatan boravak u zamjenu za objavu na njenom Youtube kanalu.

Youtuberica tražila besplatan smještaj u hotelu i dobila oštar odgovor

Sve je počelo kad se 22-godišnja Elle Darby, influencerica na društvenim mrežama s 87.000 Youtube pretplatnika i 76.000 Instagram pratitelja, obratila upravi hotela The White Moose Cafe u Dublinu predlažući im 'suradnju'.

U e-mailu koji je poslala hotelu, napisala je: 'Radim kao influencer na društvenim mrežama, uglavnom lifestyle, ljepota i putovanja. Moj partner i ja planiramo doći u Dublin za Valentinovo i tražimo mjesto gdje bismo odsjeli. Naletjela sam na vaš zadivljujuć hotel i rado bih ga predstavila svojoj publici na Youtubeu i Instagramu što bi vam osiguralo veći promet i više gostiju. U zamjenu bih željela smještaj u vašem hotelu.'

Na kraju e-maila, naglasila je kako je sličnu suradnju već ostvarila s Universal Orlando hotelom na Floridi i kako je ta suradnja 'bila za njih vrlo korisna'.

Vlasnik hotela, Paul Stenson, odlučio joj je odgovoriti javno putem Facebook stranice hotela:

'Draga influencerice (znam tvoje ime ali, čini se, nije nužno koristiti imena), hvala na tvojem e-mailu u kojem tražiš smještaj u zamjenu za pojavljivanje na društvenim mrežama. Potrebno je puno muda za poslati takav mail, ako već nije potrebno i puno samopoštovanja i dostojanstva.

Ako ti dopustim da odsjedneš u hotelu u zamjenu za video na Youtubeu, tko će platiti osoblje koje će brinuti o tebi? Tko će platiti čistačicu koja će počistiti tvoju sobu? Tko će platiti konobara koji će ti poslužiti doručak? Recepcionera koji će te dočekati? Tko će platiti struju i grijanje tijekom tvog boravka?

Možda bih osoblju hotela mogao reći da će umjesto da prime plaću, biti prikazani u tvom videu.

P.S. Odgovor je ne.'

Iako se Stenson potrudio sakriti Ellino ime, korisnici društvenih mreža brzo su otkrili o kome se radi nakon čega je počeo nesmiljen napad na mladu influencericu, nakon čega joj nije preostalo ništa drugo nego objaviti video u kojem objašnjava čitavu situaciju.

U videu koji traja 17 minuta, Elle opisuje kako je bila ponižena i kako joj je bilo neugodno, no naglašava kako se Stensonu obratila u najboljoj namjeri.

'Imam 22 godine i sama vodim svoj posao iz svoje sobe. Ne mislim da sam učinila išta loše', kaže Elle.

Nakon objave Stensonovog odgovora, Elle je primila brojne poruke u kojima ju vrijeđaju nazivajući je 'odvratnom žicericom'.

Mađutim, otkako se video pojavio na Youtubeu, određeni pritisak osjetio je i hotel. To se da iščitati iz naknadne objave na Facebook stranici hotela koja kaže 'Svim bloggerima zabranjen je ulazak u hotel. Nakon negativnih komentara koje smo primili jer neidentificiranoj bloggerici nismo dali besplatan smještaj, odlučio sam sve bloggere prognati iz hotela i kafića.'

Na Snapchatu hotela rasprava se nastavila, a Stenson je pitao kakva bi uopće bila vjerodostojnost Elline recenzije hotela i uopće tog oblika marketinga, jer bi ona hotel nahvalila samo zato što je dobila besplatan boravak.

Izvor: Jutarnji list 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.