Share
Tweet
Share
Send to friend

Francuzi dobivaju subvencije za godišnji u Francuskoj

Francuska ove godine očekuje rekordnih 90 milijuna turista, oko 3 milijuna više nego lani, dok francuski turisti sve više putuju u druge zemlje, među kojima je i Hrvatska.

Francuzi dobivaju subvencije za godišnji u Francuskoj

Procjenjuje se da se oko 60 posto Francuza odmara u svojoj zemlji, a tako visoki postotak domaćih turista Francuska zahvaljuje ne samo ljubavi prema zemlji, nego i konceptu raznih subvencija kojima se podupire domaći turizam, kazali su za Hinu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić i direktorica HTZ-ovog predstavništva u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Tako jedan od četiri Francuza prima neki oblik subvencije za provođenje godišnjeg odmora u Francuskoj, što je dio francuske turističke strategije, pa su tu primjerice i razne subvencije za pokrivanje troškova putovanja, smještaja, usluga hrane i pića, pa čak i za posjete kulturnim znamenitostima i muzejima.

"Ipak, povoljnije cijene u nekim mediteranskim odredištima i Francuze motiviraju da putuju više izvan zemlje. Takvih je oko 26 milijuna, od kojih je Hrvatsku ove godine biralo oko 600 tisuća, koji će ostvariti oko 2,2 milijuna noćenja. To je za 5, odnosno 8 posto više nego u 2017. S time smo zadovoljni, ali i svjesni da na tom tržištu itekako imamo još prostora za rast", kazao je Staničić početkom ovog tjedna u Parizu povodom otvaranja izložbe fotografija Davora Rostuhara "Hrvatska, puna boja" u sklopu muzeja Louvre.

Francuskoj kao rastućem tržištu za hrvatski turizam pridonosi i povećanje broja sezonskih avio linija između dvije zemlje, pri čemu Staničić i za 2019. najavljuje nove linije, o čemu je u Parizu razgovarao s partnerima.

Izvor: N1

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.