Share
Tweet
Share
Send to friend

''Pet friendly'' radna okolina: Zaposlenici varaždinske Čistoće urede dijele s napuštenim životinjama

U ovom trenutku u njihovim prostorima boravi dvadesetak mačaka i četiri psa.

''Pet friendly'' radna okolina: Zaposlenici varaždinske Čistoće urede dijele s napuštenim životinjama

Djelatnici varaždinske tvrtke Čistoća d.o.o. posljednje dvije godine svoju radnu okolinu dijele s neobičnim kolegama – mačkama i psima u potrazi za skloništem i hranom.
Priča je krenula 2017. godine, tada su djelatnici Čistoće ušli u nove prostorije, na periferiji Varaždina, a odmah po dolasku su shvatili da za susjede imaju volontere iz skloništa za pse Spas. “Često se dešavalo da bi građani u to sklonište donosili i napuštene ili ozlijeđene mačke, za koje nije bilo mjesta niti uvjeta u skloništu, pa smo mi nekako spontano počeli primati te mace. A morali smo, kad nitko drugi nije mogao”, ispričao je direktor Čistoće Davor Skroza, prenosi portal Zadarski.hr. Kroz ruke zaposlenika otad je prošlo četrdesetak mačaka, od kojih je dvadesetak uspješno udomljeno. Sljedeći korak je otvaranje skloništa za mačke, potreba za njim je stvarno velika, a s Gradom su već krenuli razgovori na temu realizacije tog projekta, ističu u Čistoći.

''Ljubav se ne kupuje''
No,  to nije sve. Varaždinska Čistoća se, postavljanjem plakata s natpisom ''Ljubav se ne kupuje'' na kamione poduzeća, pridružila akciji udomljavanja napuštenih mačaka, pokrenutoj od strane udruge Prijatelji životinja. Želja im je tom akcijom potaknuti stanovnike Varaždine i okolice da se umjesto na kupnju kućnih ljubimaca, oduče na udomljavanje napuštenih životinja smještenih u tamošnjim skloništima. Svojim primjerom su pokazali da je to pravi potez.

Izvor: Zadarski.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.