Share
Tweet
Share
Send to friend

Umjesto promaknuća, na poslu radije biramo raznolikost radnih zadataka

Istraživanje je provedeno na uzorku od 14 tisuća zaposlenika iz 12 različitih zemalja.

Umjesto promaknuća, na poslu radije biramo raznolikost radnih zadataka

Svaki drugi zaposlenik mogućnost napredovanja unutar firme zamijenio bi većom raznolikošću radnih zadataka, otkrilo je godišnje izvješće konzultantske kompanije O.C. Tanner čije poslovanje je usmjereno na razvoj i zadovoljstvo zaposlenika.
Rezultati ankete, u kojoj je sudjelovalo preko 14 tisuća ispitanika iz 12 država, pokazuju da zaposlenici žele biti uključeni u što veći broj različitih, izazovnih projekata, piše Jutarnji list.

''Na poslu učimo nešto novo i korisno''

Većinom je riječ o zaposlenicima novije generacije -  52 posto pripadnika tzv. generacije Z, odnosno generacije rođene između sredine '90-ih i sredine 2000-ih, te 45 posto milenijalaca koji su sudjelovali u anketi, izjavilo je da im je važnije primati raznolike radne zadatke nego što bi im bilo promaknuće.
Zaposlenici kojima poslodavci pružaju mogućnost rada na raznovrsnim projektima unutar kojih imaju posebne zadatke, osjećaju se vrijednije i u preko 50 posto slučajeva navode kako ''na poslu uče nešto novo i korisno''. Koristi primjećuju i poslodavci – zadovoljni i motivirani zaposlenici preduvjet su uspjeha svake kompanije.

Izvor: Jutarnji list

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.