Share
Tweet
Share
Send to friend

'Hvala liječnici': Poseban znak zahvalnosti onima koji ostaju u Hrvatskoj

Pokrenuo je internetsku stranicu u okviru koje je domaćem medicinskom osoblju moguće zahvaliti na brizi.

'Hvala liječnici': Poseban znak zahvalnosti onima koji ostaju u Hrvatskoj

Bez sumnje, zdravstveni sustav u Hrvatskoj ima svojih manjkavosti i problema – o njima smo dosta čitali posljednjih dana. I ne samo dana. Odlazak stručnog kadra, višemjesečne liste čekanja na pregled te ambulante i bolnice u derutnom stanju bez prijeko potrebne opreme za rad s pacijentima samo su dio priče. Pa ipak, u tom crnilu možemo pronaći bljeskove svjetlosti. To su svi oni liječnici, medicinske sestre, tehničari i drugo medicinsko osoblje koje svakodnevno, u teškim uvjetima, predano i kvalitetno brinu o ljudima koji su im povjerili svoje zdravlje. I koji su, unatoč brojnim prilikama za napuštanjem ''broda koji tone'', odlučili ostati u Hrvatskoj.

Upravo njima u čast, 38- godišnji Petar Krizmanić pokrenuo je internetsku stranicu Hvala liječnici, putem koje svi oni koji to požele mogu liječnicima i drugom zdravstvenom osoblju uputiti riječi zahvale, prenosi Poslovni.hr.

''Na ideju sam došao osobnim iskustvima tijekom duge i neizlječive bolesti moga oca. Postalo mi je jasno kako liječničko i medicinsko osoblje vrši više dužnosti istovremeno, kako su zakinuti za sredstva, nužni kadar i potrebne radne uvjete te kako trpe veliki pogrešno usmjereni bijes svojih pacijenata i njihovih bližnjih. Usprkos tome u najvećem broju slučajeva uspijevaju časno i ispravno, u mnogim slučajevima vrhunski raditi svoj posao. Za takvu predanost rijetko prime primjerenu zahvalu’’, ističe Krizmanić. 

Tijekom očeve bolesti, susreo se s mnogim zdravstvenim djelatnicima te je stekao dojam da su često nezaštićeni i izloženi neprimjerenim vanjskim utjecajima.

‘’U vrijeme bolesti moga oca razgovarao sam s liječnicama, liječnicima, medicinskim sestrama i drugim osobljem - na temelju tih razgovora postao sam uvjeren kako se nemar prema zdravstvenim djelatnicima ne odražava samo niskim plaćama već mnogo gorim, ranije spomenutim postupcima. Zbog čega ti vrlo bistri, educirani i jasno vrlo snažni i predani ljudi ne odlaze iz zemlje iako imaju razloga i mogućnosti? Uvjeren sam kako shvaćaju koliko toga ovisi o njihovoj podcijenjenoj prisutnosti i stoga predano, upravo medicinarski, izlječiteljski, rade svoj posao, često uz veliku cijenu po vlastito zdravlje’’, zaključio je Krizmanić.

Izvor: Poslovni.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.