Share
Tweet
Share
Send to friend

MojPosao podržava akciju ''Udomljavanje je fora: Ispraznimo Sklonište''

Otvorite vrata svojega doma psu koji želi da budete njegov čovjek. Upoznajte ga u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

MojPosao podržava akciju ''Udomljavanje je fora: Ispraznimo Sklonište''

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba subotnjom akcijom ''Udomljavanje je fora'' želi napraviti nešto jedinstveno – udomiti sve pse o kojima se trenutačno brine. Zato će se akcija koja se tradicionalno održavala na zagrebačkom Trgu bana Jelačića ovaj put održati u Dumovcu, prenosi Index.hr.

Građane se poziva da posjete Sklonište u subotu, 11. svibnja, od 10 do 18 sati, a akcija nosi naziv ''Ispraznimo Sklonište!'' Tamo će moći obići dvjestotinjak pasa koji čekaju novi dom, a na poligonu za agility očekuje ih bogat program: upoznavanje štenaca, uređivanje pasa, savjeti veterinara, edukativni sadržaji i oslikavanje lica.

U 16.30 najmlađi će posjetitelji moći pogledati predstavu kazališta Mala scena "pazi.mazi.voli". 

„Akciju Udomljavanje je fora htjeli smo podići na novu razinu. Uz edukaciju građana o vrijednosti udomljavanja, htjeli smo ih jače potaknuti na samu akciju – udomljavanje naših pasa. Zato ih sada pozivamo u Dumovec da upoznaju pse koji čekaju svoje nove ljude“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Ako se u subotu odluče za udomljavanje, građani pse neće odmah moći odvesti iz Skloništa, ali će ih moći rezervirati. Iza tih su pasa razne priče, a neke od njih mogu se doznati putem objava na facebook stranici Skloništa.

Svim je psima u Skloništu nužno čim prije pronaći trajni dom, no ako se Sklonište sada i isprazni, takvo stanje neće dugo potrajati. Naime, doba je godine kada u Sklonište stiže veći broj štenaca.

Do Skloništa se jednostavno dolazi autobusima ZET-ove linije 276 koji prema Dumovcu kreću s Kvaternikova trga. Akciju Udomljavanje je fora organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugom Noina Arka.

P.S. - Jeste li znali da psi mogu biti savršeni kolege na poslu – uvijek su dobre volje, ne prigovaraju i ne igraju igrice. Osim onih u kojima svi uživaju. U kojoj mjeri su domaći poslodavci otvoreni za dovođenje pasa, mačaka i drugih životinja u radne okoline, istražili smo putem istraživanja Kućni ljubimci na radnom mjestu.

Izvor: Index.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.