Share
Tweet
Share
Send to friend

Tijekom sezone u Hrvatskoj zaradi 7.000 eura

'Zadovoljan sam i imam dobro iskustvo s poslodavcima'.

Tijekom sezone u Hrvatskoj zaradi 7.000 eura

Zbog manjka radne snage, posljednjih mjeseci se Hrvatska, Slovenija i Slovačka 'otimaju' za radnike iz jedne susjedne nam države. 

Kako prenosi Poslovni.hr, portal Blic piše da zaposlenici iz Srbije trenutno predstavljaju tražene radnike na ovim prostorima , što je dovelo do toga da je plaća u Srbiji nedavno porasla, sa 120 kuna dnevno na 240 kuna, dok s druge strane u Hrvatskoj nedostatak domaće radne snage kompenziraju dovođenjem stranih sezonskih radnika.

Dolaze i oni koji već imaju posao

Mladi radnici iz Srbije sve češće se odlučuju ljetne mjesece provesti radeći na hrvatskoj obali, a u pravilu se zapošljavaju kao konobari, pekari, sobarice, recepcionari…

Jedan od onih koji će i ovo ljeto provesti u Hrvatskoj je i mladi buregdžija iz Subotice, koji se na Jadranu planira zaposliti unatoč tome što već ima posao.
‘’Za četiri mjeseca na Hvaru zaradim 7.000 eura. Zadovoljan sam i imam dobro iskustvo s poslodavcima. Zarada mi u Srbiji nije loša, ali želim se osigurati za budućnost’’, ističe.

Prema službenim podacima, u Hrvatskoj će ovoga ljeta raditi oko 6.400 radnika iz Srbije, što je deset puta više u odnosu na stanje od prije tri godine. Naravno, ako u računicu ubacimo i neprijavljene radnike, ta brojka je i kudikamo veća.

Manjak sezonaca u Srbiji

I dok hrvatski poslodavci raširenih ruku očekuju priljev radnika s istoka, u Srbiji je situacija potpuno suprotna.

‘’Trenutno su nam potrebni radnici za košenje trave, voženje traktora, u skladištima fali ljudi i onih koji će upravljati viljuškarima. Podigli smo dnevnice za berače, ali radnicima je opet bolje otići u Njemačku ili Hrvatsku, gdje se bolje zarađuje, pa ih je sve manje. Preko zadruga pokušavamo doći do radne snage iz grada jer na selu više nema nikog’’, ispričao je poljoprivrednik Ljubiša Žakić.

Izvor. Poslovni hr.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.