Share
Tweet
Share
Send to friend

Švicarska proglašena najpoželjnijom državom za život i rad

Visok životni standard, odlične plaće i stabilna politička situacija samo su dio ''priče o uspjehu''.

Švicarska proglašena najpoželjnijom državom za život i rad

Pet godina je Singapur suvereno držao laskavu titulu ''najpoželjnijeg mjesta za život i rad'', vješto odolijevajući pokušajima konkurencije da ih skine s trona. Međutim, kako svemu kad-tad dođe kraj, tako je i ova otočna država dobila nasljednika, a samo rijetki će ostati iznenađeni činjenicom da je vrh liste preuzela – Švicarska.

Kako prenosi Poslovni.hr, visok životni standard, konkurentne plaće, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uvelike su pomogli da u ovo vrijeme globalne nesigurnosti Švicarska, skokom za čak sedam mjesta u odnosu na prošlogodišnje rezultate, zauzme prvo mjesto liste.

Sigurna luka u nesigurnim vremenima

Oko 82 posto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švicarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u usporedbi sa svojom domovinom.
Sedam od deset onih koji su se preselili u Švicarsku sada imaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosječnom plaćom od 111,587 dolara, što je znatno više od globalnog prosjeka od 75.966 dolara.

Uz Švicarsku i Singapur koji su se smjestili na vrh liste, u top 20 su još i Kanada, Španjolska, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

S druge strane spektra, na samom dnu liste, našao se Brazil. Slijede ga Japan, Indonezija, Južna Afrika, Saudijska Arabija, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kontinentalna Kina, Guernsey i Filipini.

Izvor: Poslovni.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.