Share
Tweet
Share
Send to friend

Ako s šefom ne možete na 'zelenu granu', možda je vrijeme za odlazak

Postoje jasni 'simptomi' koji nam govore da trebamo promjenu.

Ako s šefom ne možete na 'zelenu granu', možda je vrijeme za odlazak

Iako smo svjesni koliko je naivno očekivati da ćemo vrijeme na poslu provesti bez i ti jednog, makar sićušnog sukoba, rasprave ili svađe s ljudima s kojima radimo te se u skladu s time pripremamo na povremene 'ratove' u uredu, ponekad stvari prijeđu svaku mjeru.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, novinarka Suzy Welch tvrdi da postoje tri pokazatelja koji nam govore da je vrijeme da ostavimo svog lošeg šefa.

1. Ponašanje vašeg šefa odražava (ne)kulturu tvrtke

Ako se vaš šef dere ili uskraćuje korisne informacije, a više rukovoditelje ne zabrinjava takvo ponašanje ili ga također demonstriraju, možda postoji neusklađenost vrijednosti. To je teško popravljiva situacija, upozorava Welch.

2. Dosadno vam je

Nije svaki posao vaš posao iz snova. Ali ako pod vodstvom nadređene osobe ne učite ili se ne razvijate intelektualno ili profesionalno, Welch kaže da je tada vrijeme za prekid.

3. Suočeni ste s velikim izazovima u svom osobnom životu

Ako prolazite kroz ozbiljne izazove u svom osobnom životu, kao što su razvod braka ili bolest člana obitelji, ne želite trošiti dodatnu energiju na ‘ratovanje’ na poslu.

Izvor: Poslovni.hr 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.