Share
Tweet
Share
Send to friend

Dok vi tražite posao, neka on pronađe vas!

Savjetujemo kako unaprijediti vaše MojPosao profile!

Dok vi tražite posao, neka on pronađe vas!

Od 14. do 19. travnja na portalu MojPosao provodili smo reviziju MojPosao profila. Svi oni koji su željeli unaprijediti ili ažurirati svoj Profil, i time se na kvalitetniji način predstaviti budućem potencijalnom poslodavcu, mogli su nam se javiti za savjet.

Prošli smo kroz sve one bitne stavke koje jedan profil čine dobrim i na koncu dobili zadovoljne korisnike s kvalitetnije uređenim, vizualno privlačnijim i sadržajnijim profilima.

Kada se prijavljujete za posao preko našeg Portala (Registracija), vaš Profil je ono što vas predstavlja, odnosno vaš prvi kontakt s određenim poslodavcem. 

Naime, poslodavci sami pristupaju Bazi profila posloprimaca (onih koji su to dozvolili) stoga je važno poduzeti sve korake koji će osigurati da vaš profil bude pravi odraz vašeg radnog iskustva, znanja i vještina koje posjedujete, ali i vas kao osobe.

Pridržavanjem ovih savjeta, vaš Profil će 'iskočiti' iz mase i zaokupiti pažnju poslodavaca:

1. Profilna fotografija – nije nužna, ali je uvijek dobrodošla. Bitno je da je to poslovna fotografija, sa dozom opuštenosti. Nije dobro na poslovnom profilu predstavljati se fotografijom svojih kućnih ljubimaca, teglice cvijeća ili drugih, sličnih stvari koje vas inače raduju i vesele, ali koje baš i ne odišu poslovnim 'duhom'.

2. Naslov i ključne riječi – često ih svi preskoče, ali bitno je dobro se predstaviti. Ponekad ima i previše opisa u samom naslovu, a za tim nema potrebe jer ćete sve obraditi u narednim stavkama. U naslovu se trebate kratko predstaviti, a ključne riječi zadati prema području svoga interesa. Ako vas zanima rad u Turizmu ili Prodaji, onda je to važno navesti, jer sustav prepoznaje kategorije zanimanja i na temelju toga šalje oglase za poslove koji bi vas mogli zanimati.

3. Radno iskustvo – je vrlo često neažurirano. Posloprimci često misle 'pa poslao sam CV, tamo sam sve nabrojao', a nisu ni svjesni da se istovremeno predstavljaju svojim profilom. Nerijetko poslodavac koji šalje pozivnicu za prijavu na oglas sam pristupa Profilu posloprimca, ali ne i njegovim dokumentima. Bitno je ažurirati radno iskustvo kako bi potencijalni poslodavac znao što ste sve do sada radili, jeste li trenutno u radnom odnosu i koliko iskustva posjedujete.

4. Stručna sprema, obrazovanje, vještine, kompetencije, idealno radno mjesto – stručnu spremu i obrazovanje dodaju svi, ali kada treba pisati o vještinama i kompetencijama, ta polja obično ostanu prazna. Iz nekog razloga ljudi ne prepoznaju vlastite vještine, a svi ih imamo. Pokušajte se sjetiti koliko ste toga novoga naučili na pojedinom radnom mjestu, koje ste sve vještine stekli, u koliko različitih programa radili. Sve ono što ste naučili, u čemu ste se osposobili, dobili certifikat ili se educirali daje dodatnu vrijednost vašem radnom iskustvu i izdvaja vas u odnosu na druge. Kod Idealnog radnog mjesta važno je označiti prihvatljive vrste zaposlenja, kategorije poslova koji su područje vašeg interesa i željeno radno mjesto. Na temelju toga vam dolaze obavijesti za one oglase koji bi vas mogli zanimati.

5. Moji dokumenti – posloprimci često u potpunosti zanemare vlastite dokumente, a njihovi profili sadrže neažuriran životopis ili molbu  zbog čega su prisiljeni prilikom javljanja na određeni oglas brzo otipkati novi CV i poslati ga poslodavcu. Radeći na taj način pravimo greške, izostavljamo važne informacije i umanjujemo šanse za zaposlenjem. Stoga, kako biste uštedili na vremenu (ali i na živcima) i izbjegli pogreške, preporuka je uvijek imati spreman, ažuriran CV na profilu. Na taj način, ukoliko primijetite zanimljiv natječaj za posao na koji se možete prijaviti još samo danas do kraja dan, možete bez žurbe i panike poslati svoju prijavu jer ste uvijek “spremni”.

6. Postavke obavijesti – nakon što ste ispunili sve dosad navedene stavke, okrenimo se ispravnom definiranju postavki obavijesti. Naime, uvidjeli smo kako brojni posloprimci uopće nisu definirali kakve obavijesti žele primati, a neki su se (očito zabunom)  predbilježili za primanje obavijesti namijenjenih poslodavcima. I to vrlo često razljuti ljude, jer nitko ne voli da mu dolaze mailovi i obavijesti koje ga ne zanimaju. Stoga, kako biste izbjegli neželjene nesporazume i pravovremeno primali informacije o novim natječajima za posao, ili mjesečni newsletter, u postavkama obavijesti označite da želite primati obavijesti za posloprimce. Time povećavate vaše šanse za pronalaskom oglasa koji vas zanima i ubrzava proces zapošljavanja.

Tijekom ispunjavanja Profila često nam se znaju potkrasti gramatičke pogreške, krivi izrazi ili slično i zato je potrebno posvetiti posebnu pažnju tome što i kako pišemo. 

Također, u okviru revizije, javili su nam se posloprimci koji već neko vrijeme bezuspješno tragaju za određenim tipom zaposlenja.
Naš savjet je uvijek išao u smjeru otkrivanja nekih drugih interesa. Svi ih imamo!

Ako već neko vrijeme 'tapkate u mjestu' i ne uspijevate pronaći posao u struci u kojoj biste to htjeli, možda se rješenje krije u prekvalifikaciji za struku odnosno zvanje koje vas je ranije privlačilo, ali nikad niste imali dovoljno hrabrosti i odlučnosti za donijeti takvu odluku.  

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju te nam se slobodno obratite na mail korisnici@moj-posao.net ili broj telefona 01 606 5283 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.