Share
Tweet
Share
Send to friend

Umjesto najavljenih 28 tisuća, Disney otpušta 32 tisuće radnika

Do otpuštanja će doći početkom 2021. godine.

Umjesto najavljenih 28 tisuća, Disney otpušta 32 tisuće radnika

Walt Disney u srijedu je objavio da će u prvoj polovici sljedeće godine otpustiti 32.000 ljudi, što je povećanje u odnosu na najave iz rujna o otpuštanju 28.000 radnika.

Kažu kako se bore sa smanjenjem dolaska posjetitelja zbog pandemije, a ljude će otpuštati u prvoj polovici 2021. godine.

Početkom mjeseca Disney je rekao da otpušta radnike iz tematskog parka u južnoj Kaliforniji zbog neizvjesnosti oko termina kada će država dopustiti da se parkovi ponovo otvore.

Disneyeve tematske parkove na Floridi i one izvan SAD-a ponovo su otvorili ranije ove godine uz strogo socijalno distanciranje, testiranje i korištenje maski jer tada još nisu uvidjeli razmjere epidemije korona virusa, prenosi 24 sata.

Disneyland u Parizu ponovo su zatvorili krajem prošlog mjeseca s novim lockdownom u Francuskoj radi drugog vala epidemije.

Tematski parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju i dalje rade.

Disney nije odgovorio na Reutersovo pitanje je li 28.000 ranije najavljenih otkaza uključeno u najnoviju brojku, ali glasnogovornik tvrtke potvrdio je Varietyju da ta brojka uključuje i prethodno najavljeni broj.

Izvor: 24 sata

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.