Share
Tweet
Share
Send to friend

Mladima nude 250 eura mjesečno kako bi napustili roditeljsko gnijezdo

U ovoj europskoj državi čak 80 posto mlađih od 30 godina i dalje živi s roditeljima.

Mladima nude 250 eura mjesečno kako bi napustili roditeljsko gnijezdo

Španjolski premijer, Pedro Sanchez, predstavio je mjeru kojom bi se mladim ljudima, u dobi od 18 do 35 godina, pomoglo da se što ranije odsele iz kuće roditelja, prenosi BBC. Država će im pomagati tako da će im plaćati stanarinu u mjesečnom iznosu od 250 eura.

Pomoć onima koji ne zarađuju više od 1.977 eura mjesečno

„Ovaj vaučer, vrijedan 250 eura mjesečno tijekom dvije godine, koristit će mladima koji imaju prihode od rada i godišnji prihod do 23.725 eura, odnosno da ne zarađuju više od 1.977 eura mjesečno“, rekao je Sanchez na konferenciji UN-a.

Ova odluka došla je nakon što su izašli porazni podaci da čak 80 posto mlađih od 30 godina i dalje živi s roditeljima, objavio je portal srednja.hr.

„Govorimo o ravnomjernom gospodarskom oporavku, a to znači olakšavanje pristupa stanovanju, posebno onima koji su najugroženiji neizvjesnostima, poput naših mladih ljudi“, naglasio je Sanchez.

U Španjolskoj je takva situacija da mladi koji rade kada bi se odselili, morali bi trošiti do 60 posto svog prihoda za samostalan život te si ne bi mogli priuštiti život u gradovima. S 33 posto Španjolska ima jednu od najviših razina nezaposlenosti za osobe mlađe od 25 godina u Europi. Sánchezov prijedlog zakona tek će biti objavljen, ali će ga zastupnici morati izglasati prije nego što se usvoji u zakon.

Izvor: srednja.hr

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.