Share
Tweet
Share
Send to friend

Imate težak dan na poslu? Iskušajte ove tri stvari

Brinite o vašem mentalnom zdravlju.

Imate težak dan na poslu? Iskušajte ove tri stvari

Koliko god zadovoljni bili poslom kojim se bavimo, s vremena na vrijeme znaju nam se dogoditi 'crne rupe'. Teški dani praćeni osjećajem bezvoljnosti i posvemašnje apatije za neke su, nažalost, učestala pojava, za druge gost koji rijetko navraća, a endemske su vrste oni koji se s time (još) nisu susreli.

Srećom, postoje rješenja koja nam pomažu u tim prilikama, piše 24 sata.

1. Uzmite 5-minutnu pauzu

Bilo da se radi o javljanju prijatelju ili članu obitelji ili odvajanju pet minuta za slušanje dobre pjesme, zatvorite oči i uzmite kratku pauzu. To može donijeti veliku nagradu za mentalno zdravlje. Samo petominutna razmjena poruka s dragim ljudima je poput hrane i vode za mozak, kaže Carson Tate, poslovna i životna trenerica.

„Može pružiti trenutačno poboljšanje raspoloženja i s vremenom jača odnose. Također vam omogućuje da izađete na zrak“, objašnjava Tate.

2. Stres 'izliječite' kretanjem

Neki od složenih izazova za mentalno zdravlja su oni koji se javljaju neočekivano. Neugodna poruka od šefa, iznenadni sastanak ili jednostavno nešto što niste očekivali. Najbolja obrana za ovakav stres je brza šetnja, skakanje pa čak i solo plesna zabava može pomoći, kaže Tate.

„Kretanje je jedan od najmoćnijih načina za prenošenje negativnih emocija kroz tijelo i resetiranje“, dodaje. 

3. Postavite si pitanja koja će vam pomoći da sagledate širu sliku

Ako ste zaglibili u nekoj uredskoj politici ili vam je potreban odmor od malenog, ali dosadnog zadatka, Tate kaže da sebi postavite niz pitanja koja mogu promijeniti vaš pogled o poslu.

„Vrijednost i važnost rada definirate sami, što znači da u svakom poslu možete pronaći smisao jer ga definirate. Zapitajte se: 'Koju korist korisnici imaju od korištenja vašeg proizvoda ili usluge?, 'Kako vaš rad pozitivno utječe na ljude?', Kakav bi bio utjecaj na vaš tim, tvrtku i klijente da niste radili svoj posao?'“, objašnjava Tate.

Izvor: 24 sata 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.