Share
Tweet
Share
Send to friend

Poznati modni lanac uvodi četverodnevni radni tjedan

“Ubuduće zaposlenici mogu birati hoće li rasporediti svoje tjedno radno vrijeme na četiri ili pet dana u tjednu.", kažu iz kompanije

Poznati modni lanac uvodi četverodnevni radni tjedan

Poznati njemački modni brend ženske odjeće Gerry Weber s tradicijom od 1973. godine sljedeće će godine uvesti tzv. četverodnevni radni tjedan u svoje trgovine u Njemačkoj.

Riječ je o modelu radnog vremena prema kojem su zaposlenici na radnom mjestu četiri dana u tjednu umjesto uobičajenih pet. Prema riječima šefice tvrtke Angelike Schindler-Obenhaus, model radnog vremena nazvan “Zeithochthree” namijenjen je pokrivanju različitih potreba zaposlenika.

“Ubuduće zaposlenici mogu birati hoće li rasporediti svoje tjedno radno vrijeme na četiri ili pet dana u tjednu. Jedini uvjet je koordinacija s voditeljem, budući da bi trgovine trebale nastaviti s radom od ponedjeljka do petka. Ponuda se odnosi na stalno i honorarno zaposlene”, rekli su iz tvrtke.

“Hrabrost i povjerenje su uvijek dobri, to je moje uvjerenje. Našim zaposlenicima pružamo mogućnost osobne odgovornosti. Oni su zahvalni, a to dovodi do visoke razine motivacije, ali i do visoke razine lojalnosti”, kaže šefica tvrtke Angelika Schindler-Obenhaus.

Modna kuća već više od deset godina ima moto: “Radi kad želiš.” S početkom pandemije korone dodano je: “Radi gdje želiš”. Zaposlenici su birali žele li raditi “online” ili s radnog mjesta jedan, dva, tri, četiri ili pet dana. Osim toga, zaposlenici Gerryja Webera moći će uzeti do četiri tjedna odmora svake dvije godine u obliku neplaćenog dopusta. “Sve opcije se mogu međusobno kombinirati”, poručuju iz tvrtke.

Model radnog vremena “Zeithochthree” najprije će se uvesti u Njemačkoj, a kasnije i na međunarodnoj razini. Od toga bi korist trebalo imati oko 500 zaposlenika. Druge tvrtke u Njemačkoj i inozemstvu također eksperimentiraju s alternativnim modelima radnog vremena kao što je četverodnevni tjedan, prenosi Poslovni.hr.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.