Share
Tweet
Share
Send to friend

Što su nogometni reprezentativci po struci?

Tko zna gdje bi ih život odnio da nisu ostvarili zavidne sportske karijere.

Što su nogometni reprezentativci po struci?

Hrvatski reprezentativci ponovno su ostvarili veliki uspjeh na svjetskoj pozornici osvojivši brončanu medalju u Katru čime su hrvatsku naciju učinili ponosnom. Puno treninga i odricanja stoji iza njihovih rezultata i razine profesionalizma na kojoj igraju, a prethodno su išli u škole te stekli određena zvanja koja se uvelike razlikuju od onoga što im je danas zanimanje. 

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37) nakon završene osnovne škole u Zadru upisao je ugostiteljsku, ali nakon prve godine otišao je u Dinamo u Zagreb gdje je pohađao i završio večernju školu. 

Hrvatski stoper Joško Gvardiol (20) išao je u Osnovnu školu Josipa Račića na Srednjacima da bi kasnije upisao Školu za cestovni promet na Kennedyjevom trgu i stekao zvanje vozača. Gvardiol nije nastavio s fakultetskim obrazovanjem, ali jednom je prilikom rekao da ne odbacuje tu mogućnost. 

Borna Sosa (24) završio je gimnaziju nakon čega je upisao Prvu visoku školu za komunikacijski menadžment Edward Bernays. 'Vatreni' je u HRT-ovoj emisiji kod Roberta Knjaza rekao da nije nogometaš da bi bio fizičar, piše 24 sata.

Marcelo Brozović (30) odustao je od srednje škole s 15 godine te se posvetio sportu. Iz škole se ispisao dok je igrao u Hrvatskom dragovoljcu, a u tome ga je podržao otac koji je 'zaključio da škola i nogomet ne idu skupa.'

Marko Livaja (29) po struci je trgovac, dok je Nikola Vlašić završio Turističko-ugostiteljsku školu, a nakon toga je školovanje nastavio u sustavu za obrazovanje odraslih.

Hrvatski golman Dominik Livaković (27) završio je Sportsku gimnaziju, a nakon državne mature upisao je Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije, ali trenutačno pauzira. 

U privatnu gimnaziju u Amruševoj išao je Mateo Kovačić (28), koji je u to vrijeme bio i ministrant u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, dok je Andrej Kramarić (31) završio  zagrebačku XV. gimnaziju, popularni MIOC.

Dinamovac Bruno Petković (28) išao je u Treću ekonomsku školu. A u jednom je intervjuu otkrio da je bio jako dobar u matematici, pogotovo u petom i šestom razredu. Išao je i na natjecanja, a fakultetsko obrazovanje na popisu je njegovih želja.

Ekonomsku školu završio je i Ante Budimir (31), koji je upisao i studij ekonomije u Zagrebu. Ivan Perišić također je ekonomist, a školovao se u Ekonomskoj i upravnoj školi u Splitu. 

Dejan Lovren (33) završio je srednju školu za elektroinstalatera, dok je Josip Juranović (27) školovani prehrambeni tehničar. Mislav Oršić (29) završio je zagrebačku Osnovnu školu Ante Kovačić u Španskom, ali nije poznato u koju je srednju školu išao.

Izvor: 24 sata

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.