Share
Tweet
Share
Send to friend

Poslodavac Partner: uručeno 13 certifikata tvrtkama Fortenova grupe

U Fortenova grupi kontinuirano ulažu u razvoj i unaprjeđenje HR procesa.

Poslodavac Partner: uručeno 13 certifikata tvrtkama Fortenova grupe

Čak 13 tvrtki Fortenova grupe primilo je certifikat Poslodavac Partner za 2022. godinu i time dokazalo izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikatom Poslodavac Partner stručnjaci SELECTIO Grupe više od 18 godina uspoređuju domaće HR prakse s globalnim trendovima, čime unaprjeđuju standarde u upravljanju ljudskim potencijalima te promiču prakse koje predstavljaju primjer izvrsnosti u HR-u.

U Fortenova grupi kontinuirano ulažu u razvoj i unaprjeđenje HR procesa, a to i dokazuju sve većim brojem tvrtki Grupe koje su pokazale odlične rezultate prolaskom kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim resursima kojom se ocjenjuju prakse poslodavca i iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja i 40 tema.

Proces recertifikacije uspješno je prošlo pet tvrtki - Konzum, Pik Vrbovec, Jamnica, mStart i Fortenova grupa d.d., dok je certifikaciju prvi puta visoke Poslodavac Partner standarde doseglo i novih osam tvrtki - Mercator-Srbija, Mg Mivela, Roto dinamic, Zvijezda, Dijamant, Belje, Pik Vinkovci i Vupik.

Prilikom svečane dodjele certifikata Poslodavac Partner, Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe rekao je: „Kad toliko različitih kompanija iz jedne Grupe dobije vanjsku stručnu potvrdu da su standardi koje primjenjuju u poslovanju na najvišoj razini, to je razlog za ponos i dokaz da su naše interne spone sve jače. Međutim, zbog stanja na tržištu rada s kojim se već nekoliko godina suočavaju poslodavci na svim tržištima, ova certifikacija za nas ima posebnu težinu jer nosi veliki pozitivni odjek i priznanje. Imati zadovoljne i motivirane zaposlenike i stimulativne radne sredine, stvarati i održavati taj partnerski odnos danas predstavlja jednu od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca. Ujedno, to znači i pozitivno utjecati na cijeli niz procesa u našem regionalnom okruženju, što je i temeljna pretpostavka dugoročne održivosti.“

„Ovo je zaista vrijedno priznanje svim dosadašnjim inicijativama koje se na području razvoja ljudskih potencijala provode u kompanijama Fortenova grupe i svim timovima koji na tome predano rade. Osim što pokazuju da poslovanje kompanija ide u pravom smjeru i da se kontinuirano osnažuje utjecaj zaposlenika na rast organizacija, priznanja su ujedno i značajna motivacija da, stavljajući zaposlenike u fokus našeg poslovanja, nastavimo biti primjerom dobre prakse ostalim kompanijama u regiji“, dodala je Gordana Fabris, direktorica Ljudskih potencijala Fortenova grupe.

„Zadovoljstvo je pratiti Fortenova grupu kroz zadnje tri godine, od kad se prva tvrtka iz grupacije uključila u procjenu kvalitete upravljanja ljudskim resursima. Danas trinaest nositeljica certifikata broji preko 26500 zaposlenika čime, ne samo da utječu na hrvatsko i gospodarstvo regije, nego i na kvalitetu mnogih radnih okruženja. Tvrtke Fortenova grupe posebno se ističu kvalitetom procesa zapošljavanja, uvođenjem novih zaposlenika u posao te razvojem zaposlenika kroz interne akademije s impresivnom tradicijom. Veselimo se budućim uspjesima članica Fortenova grupe“, izjavila je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju je uključeno više od 50 vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.  

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.