Share
Tweet
Share
Send to friend

MMF: Umjetna inteligencija može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada

Vladama poručuju da ojačaju "socijalno-zaštitne mreže” za radnike čija će radna mjesta umjetna inteligencija ugroziti i da poreznim mjerama ne nagrađuju tvrtke koje radnike zamjenjuju strojevima.

MMF: Umjetna inteligencija može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada

Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

"Vlade, institucije i zakonodavci moraju biti brzi u regulaciji svih područja, ali i u pripremama za vjerojatno značajne poremećaje na tržištima rada", izjavila je Gopinath u ponedjeljak u intervjuu za financijski dnevnik Financial Times (FT).

Vladama je poručila da ojačaju "socijalno-zaštitne mreže” za radnike čija će radna mjesta umjetna inteligencija ugroziti i da vode računa o tome da poreznim mjerama ne nagrađuju tvrtke koje radnike zamjenjuju strojevima.

Moraju se pobrinuti i da kompanije ne izgrade nedostižnu poziciju u novoj tehnologiji, naglasila je dužnosnica MMF-a.

"Ne želite ultra velike tvrtke s golemim količinama podataka i računalnom snagom koje im daju nepoštenu prednost", poručila je Gopinath u razgovoru za FT.

Izvor: hina

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.