Share
Tweet
Share
Send to friend

U godini velikih poslovnih izazova Hrvatska poštanska banka nagrađena Poslodavac Partner certifikatom

Najvećoj banci u hrvatskom vlasništvu, po sedmi put dodijeljen Poslodavac Partner certifikat kao potvrda najviše kvalitete HR sustava poslodavca.

U godini velikih poslovnih izazova Hrvatska poštanska banka nagrađena Poslodavac Partner certifikatom

Priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima dodijeljeno je Hrvatskoj poštanskoj banci sedmu godinu za redom, svrstavajući je među najprestižnije poslodavce na domaćem tržištu.

Certifikatom Poslodavac Partner HR prakse poslodavaca u Hrvatskoj uspoređuju se s globalnim trendovima i kroz detaljnu procjenu nepristranih HR stručnjaka ocjenjuje se kvaliteta poslodavca u odnosu na najviše standarde. Kao najveća banka u hrvatskom vlasništvu, HPB se u benchmark analizi posebno istaknuo u kategoriji upravljanja angažmanom i zadovoljstvom svojih zaposlenika, a najvišim su bodovima ocijenjeni procesi privlačenja i zaposlenja novih zaposlenika.

Tijekom 2022. godine uložena su značajna sredstva u razvoj i edukaciju zaposlenika, kao i u povećanje razine njihovih materijalnih prava potpisivanjem Kolektivnog ugovora. U odnosu na prosječna 34 sata edukacije godišnje po zaposleniku, HPB je svojim djelatnicima omogućio čak dva tjedna odnosno 83 sata edukacije po zaposleniku. 

Ovakav organizacijski iskorak omogućen je i uvođenjem programa internog prijenosa znanja, tzv. rasadnicima znanja te implementacijom online platformi za učenje čime je pohađanje željenih edukacija postalo dostupnije većem broju zaposlenika. U HPB-u se značajna pažnja pridaje novim zaposlenicima koji prolaze detaljan onboarding proces s izradom individualnog razvojnog plana i dodijeljenim setom pripremljenih edukacija.

„Naša Banka je u ovogodišnjoj recertifikaciji ostvarila iznimno dobar rezultat, unatoč strožim kriterijima što nas veseli, te zahtjevnom procesu  pripajanja Nove hrvatske banke koji je u tijeku. Istovremeno, radili smo na velikim projektima poput implementacije novog informatičkog HR sustava te prilagodili sve sustave i procese Banke novoj valuti euro. Ponosni smo što smo pritom ostvarili  zavidan iskorak u razvoju zaposlenika te zadržali visoke standarde u zapošljavanju novih talenata“, rekla je Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim potencijalima.

Kako bi zadovoljio uvjete za ponovno dobivanje certifikata, HPB je prošao kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim resursima u sedam ključnih područja, kroz dvije perspektive - perspektivu zaposlenika i perspektivu poslodavca. Danas je Poslodavac Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR praksi čime je on postao puno više od priznanja. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.