Share
Tweet
Share
Send to friend

Započeo najveći projekt zapošljavanja u Osijeku

Riječ je najvećoj greenfield investiciji u hrvatskoj industriji i najvećem projektu zapošljavanja u Osijeku.

Započeo najveći projekt zapošljavanja u Osijeku

Službeno je potvrđena gradnja centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku. Riječ je najvećoj greenfield investiciji u hrvatskoj industriji i najvećem projektu zapošljavanja u Osijeku. 

Otvorene brojne pozicije, intenzivna zapošljavanja kreću od jeseni 

Tvornicu gradi američka tvrtka Jabil koja trenutno zapošljava više od 250 tisuća zaposlenika na stotinu različitih lokacija u trideset zemalja. Početak rada tvornice planiran je za srpanj 2024. godine. S obzirom na to da se radi o jednom od najvećih projekata zapošljavanja, već nekoliko mjeseci SELECTIO Grupa, najveća grupacija za savjetovanje u ljudskim potencijalima u Hrvatskoj, provodi potragu i selekciju kandidata.

Otvorene su menadžerske i inženjerske pozicije, kao i niz radnih mjesta u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima.

„Tražimo različite profile kandidata; stručne osobe s radnim iskustvom, ali i bez njega, s akademskim zvanjem ili nižim, sve ovisno o poziciji, a pozicija će biti puno. Bitno je napomenuti da će intenzivnija zapošljavanja krenuti od jeseni i s početkom 2024. do kada selekcijski procesi trebaju biti završeni pa je sada zapravo najbolji trenutak da svi zainteresirani za rad u Jabilu započnu s prijavama“, izjavio je Aleksandar Zemunić, direktor SELECTIO Grupe.

Očekuju se velika ulaganja u razvoj znanja

„Očekujemo velika ulaganja Jabila u razvoj znanja novih zaposlenika zbog čega mi je posebno drago što provodimo ovaj projekt. Dobar dio zaposlenika imat će i priliku provesti 6 mjeseci na lokacijama diljem Europe ili svijeta. To je odlična prilika za nove zaposlenike da se upoznaju s tehnologijom, procesima i ljudima dok im globalni tim rukovoditelja i regionalni stručnjaci pomažu u prenošenju novih zadataka. Drago mi je da će zaposlenici iz Osijeka postati dio internacionalne kompanije u pravom smislu i što će dobar dio njih imati once in a lifetime priliku sudjelovati u najvećoj investiciji u proizvodnoj industriji u Slavoniji, ali i šire.“

Osim osobnog doprinosa koji će zaposlenici moći dati takvom projektu, imat će i veliku mogućnost profesionalnog razvoja i napredovanja. 

Samostalnost i poduzetnički način razmišljanja, spremnost na brze promjene, fleksibilnost i proaktivnost duboko su u kulturi Jabila koji je vrlo sličan start-up okruženju. Zato je za menadžerske pozicije važan pristup vođenja vlastitim primjerom, dok je za sve pozicije, uključujući i menadžerske, važan način razmišljanja i stav kandidata kako bi se procijenilo jesu li kandidati kulturološki fit. Osim intrinzične (unutarnje) motivacije, traži se pozitivna energija i entuzijazam za sudjelovanje u projektu velikog značaja za lokalni razvoj zbog kojeg će se mnogi kandidati odlučiti na preseljenje u Osijek.

„Većina kandidata nema iskustvo slično ovome, ali zato očekujemo da su neki spremni napraviti i korak unatrag u samom početku, kako bi nakon toga napravili vjerojatno najveći razvojni iskorak u svojoj karijeri", tvrdi Aleksandar Zemunić.

Kandidati iz proizvodnih kompanija će se sigurno prepoznati ako imaju znanja i iskustva u Six Sigmi, Kaizena, Kanban metodologijama i njima će posebno odgovarati princip kontinuiranog razvoja. Onima s iskustvom u proizvodnji, SAP-u i automotive industriji, automatiziranim pogonima ili visoko tehnološkim okruženjima će biti lakši proces dolaska u Jabil, ali iskustvo za mnoge pozicije nije nužno, nužna je samo želja za razvojem i učenjem. Zato Jabil svakom zaposleniku, neovisno o iskustvu ili poziciji, jamči visoku razina poštovanja, skromnost i kolegijalnost.

Prijave moguće preko službene stranice SELECTIO Grupe

Svi zainteresirani za rad u Jabilu mogu, pored trenutno otvorenih natječaja na Jabil stranici, poslati svoj životopis i preko službene stranice SELECTIO Grupe: www.selectio.hr. Čim kandidat postane dio SELECTIO baze i izrazi interes za radom u Jabilu kreće proces razmatranja novootvorenih pozicija nakon čega se kandidatima javljaju SELECTIO stručnjaci koji ih provode kroz proces usmjeravanja i selekcije.

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.