Share
Tweet
Share
Send to friend

Investitori tvrde da bi prije uložili u kompanije koje zaposlenicima nude neograničeni godišnji odmor

Čini se da je ova pogodnost postala sve traženija kod zaposlenika

Investitori tvrde da bi prije uložili u kompanije koje zaposlenicima nude neograničeni godišnji odmor

Otprilike dvije trećine ulagača vidi potencijal u tvrtkama s politikama neograničenog godišnjeg odmora, pokazalo je to Bloombergovo istraživanje. 

U anketi od 1.061 sudionika provedenoj putem Bloombergovog tjednika Markets Live Pulse, 65% profesionalnih ulagača i 57% nekretninskih investitora poručilo je da bi tvrtke koje nude neograničeni odmor mogle proći bolje od 500 najvećih kompanija kotiranih na američkoj burzi. S druge pak strane, svega svaki peti ispitanik smatra kako će politika neograničenih godišnjih odmora ikada zaživjeti na većoj skali od trenute. 

Prema posljednjim podacima, u SAD-u trenutno postoji svega 8 posto kompanija koje svojim zaposlenicima nude neograničeni godišnji odmor. Takav benefit trenutno je dostupan zaposlenicima LinkedIna, Netflixa, Microsofta te višem menadžmentu Goldman Sachsa.

Unatoč svim dilemama stručnjaka, čini se da je ova pogodnost postala sve traženija kod zaposlenika. Tome u prilog idu i podaci jednog  stranog job portala na kojem je potražnja za tim benefitom u godini dana porasla za čak 75 posto.

Radnicima ne zloupotrebljavaju ovu pogodnost

Iskustva kompanija koje su uvele ovakvu politiku pokazala su kako radnici ipak ne zloupotrebljavaju ovu pogodnost. Naime, u nekim kompanijama pokazalo se da radnici koriste i puno manje dana godišnjeg odmora nego prije te da su produktivniji u svom radu.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.