Share
Tweet
Share
Send to friend

Lürssen Design Center Kvarner: Ostvari svoj puni potencijal!

Kontinuirano ulažu u znanja i vještine članova svog tima i u svaku novu poslovnu godinu nastoje ući sa još jačim i robusnijim timom.

Lürssen Design Center Kvarner: Ostvari svoj puni potencijal!

Lürssen, vodeće njemačko brodogradilište koje je otvorilo jedan od najmodernijih inženjerskih centra u Rijeci, traga za novim kolegicama i kolegama!

Njihov štand na Regionalnom sajmu poslova krije brojna iznenađenja i atraktivne poslovne prilike, a možeš ga posjetiti do 31. listopada.

Prije nego se pridružiš njihovom stručnom timu, red je da ih bolje upoznamo!

Što je ono što vas najbolje predstavlja i koje biste svoje prednosti kao poslodavac izdvojili?

Lürssen Grupa je prepoznatljiva u svijetu po dizajnu i proizvodnji mega jahti, brodova i plovila obalne straže te pružanju sveobuhvatne usluge svojim klijentima i nakon prodaje, a otvaranjem tvrtki u Rijeci fokusirala se na dizajn i projektiranje brodova kao i digitalne tehnologije, korištenje vodika kao pogona, autonomna plovila te različite inovativne tehnologije pretvaranja otpada u energiju.

Od pokretanja našeg ureda u Rijeci 2020. godine, kao tim se trudimo uzeti najbolje iz dvaju svjetova; start-up načina funkcioniranja relativno mladog tima (agilnost, konstantna fokusiranost na brzi odziv na promjene, brzo učenje iz pogreški, najkraći put razmjene projektnih informacija unutar interdisciplinarnih timova) potpomognutog dugoročnom tradicijom Grupe koja datira iz 1875. godine i kontinuirano ulaže u optimizaciju poslovnih procesa korporacije.  

Kao tim se trudimo izuzetno držati do pojedinca. Mišljenja smo da se uz kvalitetnu i otvorenu komunikaciju - apsolutno sve može riješiti. Jako nam je bitno kontinuirano ulagati u znanja i vještine naših članova tima i u svaku novu poslovnu godinu ući sa još jačim i robustnijim timom. Izuzetno nam je bitno da naš kolega zna da će tim stajati uz njega i kad pogriješi i kad privatno prolazi kroz određene situacije gdje mu treba razumijevanje i podrška.

Osim što imamo prilike surađivati sa različitim internacinalnim timovima na uzbudljivim projektima, jako nam je bitno da se uz predan rad putem odlično i zabavljamo što karakterizira bilo našeg tima.

Snagu i potencijal naše Grupe uviđamo u činjenici da naši članovi tima ovisno o njihovim preferencijama imaju priliku raditi na različitim internacionalnim i multidisciplinarnim projektima, u Rijeci ili na jednoj od lokacija gdje naša Grupa ima projekte u tijeku (Njemačka, Australija, Bugarska, Singapur, Brunej, Austrija i sl.). Imaju priliku kroz određene periode i mijenjati industriju za koju rade (različiti tipovi brodova), proći ukupnost procesa projektiranja, gradnje i održavanja broda (cijeli životni ciklus broda), ali i birati smjer razvoja unutar uske specijalizacije unutar struke ili vođenja disciplina i projekata.

Predstavite nam koje su vaše potrebe po pitanju zaposlenika koje tražite putem otvorenih natječaja na sajmu. Koje profile kandidata očekujete?

Lürssen Grupa djeluje putem više društava u Hrvatskoj te osim ključnog poslovanja koji se tiče dizajniranja i projektiranja mega luksuznih jahti i brodova vojne namjene ista ulaže u razvojno-istraživačke projekte naprednih tehnologija industrije kao što je razvoj digitalnog blizanca u području maritimne industrije, razvoje integrativnih rješenja za autonomnu vožnju i ulaganje u naredna istraživanja na području vodika kao alternativnog pogona. Slijedom predmetne orijentacije, naš fokus stavljamo na inženjere brodogradnje, strojarstva i elektrotehnike te različitie tipove zanimanja u sklopu IT  industrije poput: Full Stack Developer, System Integrator, APEX developer i 3D artist. Također, obzirom na implementaciju trenutno ugovorenih razvojenih projekata te one koji su u najavi, trenutno smo u potražnji i za Voditeljima projekata i EU projektnim administratorom.

Stručnjaci inženjerskog centra u Rijeci vrlo blisko surađuju sa svojim njemačkim kolegama iz Lürssen grupe. Što to znači vezano za lokaciju rada te poznavanje stranih jezika?

Mogućnosti dizajniranja i projektiranja u brodogradnji unutar Lürssen grupe su prisutne u riječkom uredu po svim inženjerskim disciplinama te unutar disciplina strukture, strojarstva, opreme broda, elektrotehnike i interijera naši članovi tima imaju priliku osim rada na izradi projektne i tehničke dokumentacije popratiti i cijeli proces izgradnje broda na lokaciji u različitim Lürssen brodogradilištima u Njemačkoj i internacionalim programima Grupe.

Najčešće se radi o odlascima na rad u inozemstvo u trajanju do 4 tjedna, dok samo uhodavanje u proces rada traje i do 8 tjedana. Iako je vlasnik Lürssen Grupe njemačka obitelj Lürssen, u tvrtki je službeni jezik engleski te je komunikacija i suradnja između timova iz Hrvatske i Njemačke na visokoj razini. Poznavanje njemačkoj jezika u govoru i pismu svakako pretstavlja konkurentsku prednost ukoliko ga kandidati posjeduju.

Kako izgleda onboarding proces za nove zaposlenike?

Onboarding proces za nove zaposlenike ovisi o vrsti same pozicije i naravi posla. Ovdje ćemo se fokusirati na prezentaciju procesa uhodavanja u domeni inžinjeringa te bismo prvotno istaknuli kako naši inžinjeri isti obavljaju na jednoj od lokacija u Njemačkoj u trajanju od 8 tjedana.

Prije odlaska na navedene lokacije, novi zaposlenici se prvotno upoznaju sa organizacijskom strukturom riječkog ureda te im se dodijeljuju mentori koji će im biti podrška za vrijeme trajanja kompletnog onboardinga, ali i u nastavku stručnog usavršavanja po povratku iz Njemačke. Precizno se prati napredak novog zaposlenika i kontinuirano se ispituje potreba za dodatnom podrškom od strane samog mentora, ali i kompletnog tima.

Benefit onboardinga u projektnom uredu unutar samog brodogradilišta Grupe je izuzetno velik jer novi zaposlenici u direktnoj komunikaciji s članovima njemačkog projektnog tima imaju priliku uživo vidjeti rezultat njihovog rada na izradi projektne i tehničke dokumentacije te slijedom uočenog prostora za poboljšanje u mogućnosti su dugoročno pronalaziti još bolja rješenja i prevenirati moguće greške koje bi se dogodile da proces nije organiziran na opisani način. 

Koje su mogućnosti karijernog razvoja unutar Lürssen Design Center Kvarner?

Unutar društva Lürssen Design Center Kvarner razvoj karijere je svakako moguć uz rad na projektima koji pobuđuju interes i na globalnoj razini te svakim novim projektom je moguće unaprijediti dotadašnja stečena znanja i vještine te napredovati unutar postojeće pozicije ili napredovati na više koje nose i višu razinu odgovornosti.

Dodatno, kako je ranije navedeno, Lürssen Grupa je prisutna u Hrvatskoj s više društava te već u ovoj fazi rasta imamo migracije iz jednog društva u drugo sukladno znanjima i vještinama zaposlenika te njihovim interesima za rad na različitim topovima projekata. Uz navedeno, Lürssen Grupa ima svoje trenutno ugovorene dugogodišnje programe u Australiji, Singapuru, Bugarskoj, Brunejima te su angažmani mogući i u navedenim zemljama, a ne samo na lokacijama u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Želite li nešto dodati? Nešto što možda nismo spomenuli ili pitali, a voljeli biste istaknuti?

Željeli bismo istaknuti da, osim stečenih znanja i kompetencija koje kandidati donose sa sobom, pružamo razne mogućnosti rasta i razvoja za sve članove sukladno njihovim stručnim interesima aktivno ih  osluškujući i trudeći se istima udovoljiti. Postavljanjem člana tima na optimalnu poziciju za njega, trudimo se osigurati zadovoljstvo naših kolega koji u takvom okruženju uspijevaju pružiti svoj puni potencijal.

Ističemo uz navedeno i kvalitetan balans privatnog i poslovnog okruženja jer smo uvjereni da predmetno dugoročno osigurava jedini ispravan put. Isto omogućavamo uređenjem fleksibilnog rasporeda radnog vremena, mogućnostima rada s izdvojene lokacije u određenim situacijama, omogućavanjem slobodnih dana za važne događaje i sl.

Razna druženja, team building aktivnosti, pub quizovi, karting te sudjelovanje na različitim sporskim aktivnostima su važna stavka u našem planiranju aktivnosti za zadovoljstvo zaposlenika, a ugovaranjem dodatnih usluga pri zdravstvenom i mirovinskom osiguranju želimo pokazati koliko nam je važan i zdravstveni aspekt te sigurna financijska budućnost članova našeg tima. 

Izuzetno smo ponosni na vrlo usku suradnju sa Sveučilištem u Rijeci gdje imamo prilike kao gospodarstvenik utjecati na razvoj studijskih kurikuluma koji prate korak trendova industrije. Kroz stipendiranje talentiranih studenata tijekom studija, podrške različitim inovativnim projektima grupa studenata, proaktivnim predlaganjem tema završnih i diplomskih radova na aktualne teme iz industrije, stručnu praksu i studenske poslove pri čemu kolege još za vrijeme studija pokušavamo oblikovati po mjeri, učiniti ih dijelovima našeg tima te putem učiti iz njihovih iskustava te na taj način osigurati dugoročnu održivost i prosperitet našeg tima.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.