Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

U listopadu prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja

  • MojPosao od 13. do 20. listopada s partnerima Posao.ba i Infostud.com organizira Virtualni dan karijera i znanja koji će povezati tržište rada i tržište edukacije u tri zemlje
  • Očekuje se nastup najuspješnijih tvrtki i edukativnih ustanova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije

MojPosao (www.MojPosao.net) u suradnji s najvećim portalima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Posao.ba) i Srbiji (Infostud.com), od 13. do 20. listopada organizira prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja. Cilj projekta je jačanje međusobne suradnje tvrtki i edukativnih ustanova s ovih prostora, ali i poticanje mobilnosti na tržištu rada. Prema predviđanjima, prvi regionalni virtualni sajam trebao bi po broju posjetitelja premašiti sve do sada održane sajmove u Hrvatskoj, od kojih je svaki zabilježio po 30.000 posjetitelja.

Na regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstaviti će se najuspješnije tvrtke iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije koje nude mogućnost zaposlenja, odnosno  edukativne ustanove koje nude programe dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Na taj način sajam će posjetiteljima osigurati uvid u najnovije trendove na tržištu rada, ali i skrenuti njihovu pozornost na važnost ulaganja u znanje kako bi se postigao uspjeh u poslu.

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja će se održati na adresi www.DanKarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor koji omogućuje interaktivnu komunikaciju između posjetitelja te poslodavaca i edukativnih ustanova. Izložbeni prostor će biti podijeljen u tri dijela između zemalja sudionika - Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Posjetitelji će u sklopu sajma moći jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagača te putem chata opušteno razgovarati s predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova.

Kompanije i edukativne ustanove koje će izlagati na sajmu, moći će se predstaviti na jedan od 4 načina: zlatnim izlagačima namijenjeno je pet, srebrnim izlagačima tri, a brončanim izlagačima jedna virtualna prostorija gdje će moći prenijeti osnovne informacije o sebi, proizvodima/ uslugama koje nude ili prednostima za svoje zaposlenike, odnosno polaznike. Novost na ovom sajmu, namijenjena je multinacionalnim kompanijama koje djeluju u sve tri zemlje, a uključuje mogućnost izlaganja na štandu Regionalnog izlagača koji će zauzimati središnje mjesto u izložbenom prostoru, nuditi mogućnost predstavljanja u pet virtualnih prostorija, uz ekskluzivnu medijsku kampanju u sve 3 zemlje.

Kako bi se i u sklopu regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja osigurao izravni kontakt s poslodavcima, biti će organizirane radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, čiji je cilj savjetovanje zainteresiranih o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te prilikom odabira dodatne profesionalne edukacije.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.