Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja zabilježio 125.000 posjetitelja

  • U 8 dana (od 13. do 20. listopada) zabilježeno 125.000 posjetitelja
  • Na virtualnom sajmu zapošljavanja i edukacije nastupile najuspješnije tvrtke i edukativne ustanove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije
  • Objavljeno 148 natječaja za radna mjesta i prikupljeno 3.000 prijava i životopisa

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja, u organizaciji portala MojPosao (www.MojPosao.net) te vodećih portala za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Posao.ba) i Srbiji (Infostud.com), održan od 13. do 20. listopada na adresi www.DanKarijera.com, zabilježio je 125.000 posjetitelja.

Na netom završenom sajmu, posjetitelji su imali priliku obići 47 virtualnih štandova. Na njih 37 su se predstavile tvrtke, a na 10 štandova edukativne ustanove. Objavljeno je ukupno 148 natječaja za radna mjesta te 72 ponude za edukativne programe. Za vrijeme trajanja virtualnog sajma izlagači iz Hrvatske su zaprimili oko 3.000 prijava i životopisa zainteresiranih posloprimaca.

Uz šetnju po virtualnim štandovima i komunikaciju putem chat-a, posjetitelji Virtualnog dana karijera i znanja mogli su prisustvovati predstavljanju tvrtki Deloitte i VIPnet te simulacijama intervjua s video snimanjem na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Popratni program organiziran je i u Beogradu i Sarajevu.

U sklopu hrvatskog dijela sajma predstavili su se:

  • Regionalni izlagači: Japan Tobacco International, Deloitte i VIPnet
  • Zlatni izlagač: Würth
  • Srebrni izlagači: INA, T-HT, Zagrebačka banka i Zona znanja
  • Brončani izlagači: Berlitz, Ciklopea, Consulteam, Kofax, Manpower i NetAkademija

Generalni medijski pokrovitelji Virtualnog dana karijera i znanja bili su: Lider, Otvoreni radio, Poslovni dnevnik, Poslovni.hr i Jabuka TV, a medijski prijatelji sajma: EduCentar.net, Bug, Jutarnji.hr, Monitor, Forum.hr, Seebiz te Zagrebancija.com.

Projekt su podržali: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo turizma, Ured predsjednika, a pokrovitelj stručnog programa bila je tvrtka Selectio.

Za vrijeme trajanja regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja provedeno je usporedno istraživanje o stanju na tržištu rada u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u kojem je sudjelovalo 2.000 ispitanika. Rezultati će biti poznati početkom studenog.
 

Povodom završetka regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja, predstavnici organizatora izjavili su sljedeće:

Jurica Šarčević, Voditelj projekta Virtualni dan karijera i znanja za Hrvatsku:

'Broj otvorenih natječaja za područje Hrvatske se povećao u  odnosu na prethodni virtualni sajam što je izazvalo pozitivne reakcije posjetitelja. Tvrtke su oglasile različitije radne pozicije (od studentskih i pripravničkih do managerskih), više vremena posvetile komunikaciji na chat-u s potencijalnim zaposlenicima i zaprimale prijave zainteresiranih posloprimaca i polaznika i iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Predstavljanje tvrtki koje je održano na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu je bilo uspješno i posjećeno, studenti su pokazali veliki interes te aktivno sudjelovali. S obzirom da je tijekom sajma provedeno usporedno istraživanje tržišta rada za 3 zemlje, očekujemo zanimljive podatke koji će nam pomoći da idući regionalni virtualni sajam još više prilagodimo aktualnim potrebama tržišta rada.'

 

Sonja Kmezić, Voditelj Infostudovih site-ova za zapošljavanje i HR:

'Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja je izazvao veliki interes srpske javnosti – kako medija, tako i poslodavaca i posjetitelja sajma. Vrlo smo zadovoljni posjetom sajmu, a što je još važnije, istu povratnu informaciju smo dobili i od tvrtki izlagača. Posjetitelji su prepoznali prednosti online sajma – jednostavnost korištenja same aplikacije, ali i mogućnost pristupanja s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme i neposredne komunikacije s predstavnicima poslodavaca i edukativnih ustanova. Vjerujemo da  je ovaj virtualni sajam donio važnu inovaciju na tržištu zapošljavanja u Srbiji i svakako utemeljio nove načine održavanja sajmova u budućnosti.'

Benjamin Kadić, Voditelj projekta Virtualni dan karijera i znanja za Bosnu i Hercegovinu:

'Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja, u kojem je sudjelovala i Bosna i Hercegovina, može se sa sigurnošću proglasiti uspješnim projektom. Reakcije posjetitelja i izlagača su i više nego pozitivne, što nas je uvjerilo da su ovakvi projekti potrebni u Bosni i Hercegovini, i da ćemo sigurno nastaviti sa njihovom realizacijom i u budućnosti.'

 

Za više informacija obratite se na:

Martina Lovrić, Voditeljica promocije i eksternih komunikacija

E-mail: martina.lovric@moj-posao.net, tel. 01 6065 283

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.