Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

MojPosao: 10 godina inovacija, rasta i promjena

  • MojPosao počeo s radom u listopadu 2000. godine
  • Do sada zaposleno više od 130.000 osoba putem oglasa objavljenih na MojPosao
  • Jedan od najuspješnijih projekata Dan karijera koji danas nosi naziv regionalni Virtualni dan karijera i znanja
  • Od 2005. godine MojPosao sustavno prati promjene i provodi istraživanja vezana za tržište rada

Prvi specijalizirani portal za oglašavanje poslova u Hrvatskoj - MojPosao (www.MojPosao.net) počeo je s radom u listopadu 2000. godine. Pokretač projekta, Nenad Bakić, razvijao je financijski portal, no kao testni projekt napravljena je web stranica za zapošljavanje, budući MojPosao. Danas je MojPosao među 20 najposjećenijih web stranica u zemlji, s više od 570.000 posjetitelja svakog mjeseca. Do sada je više od 30.000 klijenata započelo potragu za svojim budućim zaposlenicima upravo putem oglasa objavljenih na MojPosao, a procjenjuje se da je putem njih zaposleno više od 130.000 osoba.

Portalom MojPosao upravlja tvrtka Tau on- line d.o.o. koja je od 2008. godine dio Daily Mail and General Trust Group iz Velike Britanije. Osim što pripada jednoj od vodećih europskih medijski tvrtki, MojPosao je strateški povezan s vodećim portalima za zapošljavanje u regiji- Infostud.com iz Srbije te Posao.ba iz Bosne i Hercegovine, koji su po udjelima na tržištu svojih zemalja (više od 85%) po snazi bliski MojPosao.
2007. godine, osim regionalno, MojPosao se počinje povezivati i globalno, i postaje dijelom najveće svjetske online regrutacijske mreže - The Network te međunarodne mreže portala za oglašavanje radnih mjesta – Broadbean.

Poslovanje MojPosao obilježile su brojne nagrade. Samo neke od njih su: Premijerova nagrada na VIDI Web Top 100 u 2002. godini, uvrštenje na listu 10 najposjećenijih portala za oglašavanje poslova u svijetu za neenglesko govorno područje, status Superbranda i Gazele za 2008. godinu te uvrštenje među 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u Srednjoj Europi u 2009. godini prema izboru revizorske tvrtke Delloite.

Jedan od najuspješnijih projekata MojPosao je netom završeni regionalni Virtualni dan karijera i znanja tijekom kojeg je 125.000 posjetitelja na adresi www.dankarijera.com imalo priliku aplicirati na otvorene natječaje i pregledati ponude za edukativne programe te izravno komunicirati s tvrtkama i edukativnim ustanovama.
Prvi sajam zapošljavanja pod nazivom '1. hrvatski Dan karijera' održan je u lipnju 2005. godine na Zagrebačkom velesajmu i posjetilo ga je nekoliko tisuća studenata i osoba u potrazi sa prvim zaposlenjem. Prvi Virtualni Dan Karijera održao se od 11. do 18. studenog 2009. i zabilježio je više od 30.000 posjetitelja, što je bilo jednako kao svi 'fizički' sajmovi održani do tada. Već u svibnju iduće godine sajam je proširen ponudom edukativnih sadržaja, a u listopadu ove godine dobio regionalni karakter obuhvativši Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Od ostalih projekata je potrebno istaknuti EduCentar (www.EduCentar.net),danas vodeći portal za ponudu edukativnih programa na području Hrvatske, koji je nastao 2002. kao dio portala MojPosao. Dvije godine kasnije pokrenuta je stranica MojPrviPosao  (www.MojPrviPosao.net) s ciljem promicanja studentskih praksi i prvog zapošljavanja. Već dugi niz godina MojPosao izdaje knjigu Karijere – vodič za aktivno upravljanje karijerom.

Od 2005. godine MojPosao provodi istraživanja koja su postala izvor relevantnih informacija o kretanjima na hrvatskom tržištu rada. Prvi izvještaj o ponudi i potražnji na tržištu rada objavljen je u lipnju 2006. godine. Neka od najznačajnijih istraživanja su istraživanje o visini plaća te istraživanja o poslodavcima prvog izbora i najboljim poslodavcima. Za najbolje plasirane tvrtke temeljem istraživanja o Najboljim poslodavcima, u svibnju 2010. su, po prvi puta, javno dodijeljene i nagrade, a tom su prilikom izabrane i Najbolje prakse s područja upravljanja ljudskim potencijalima.

MojPosao ima važnu ulogu u različitim projektima vezanim za područje upravljanja ljudskim resursima, među kojima se ističu konferencija Human Resources Management Arena i Certifikat Poslodavac Partner, projekt razvijen u suradnji s tvrtkom Selectio. MojPosao također sudjelujem u nizu projekata koji podržavaju ravnopravnost svih sudionika na tržištu rada te svojim aktivnostima ukazuje na ranjivost pojedinih skupina.

Portal MojPosao je u 10 godina svog postojanja bio aktivni sudionik, a vrlo često i inicijator promjena na hrvatskom tržišta rada. Povodom obljetnice, Igor Žonja, Predsjednik uprave Tau on- line d.o.o., tvrtke koji upravlja portalom MojPosao
izjavio je:
'140.000 posloprimaca koji su pohranili životopis u našu bazu, najbolji su dokaz relevantnosti i snage koju MojPosao ima na hrvatskom tržištu rada. Njihovo povjerenje nas potiče na razvoj novih usluga koje će im olakšati potragu za zaposlenjem, a trenutak kada dobiju novi posao potvrda je našeg uspjeha.'

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.