Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Uspješan početak prvog regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja

Danas je na adresi www.DanKarijera.com započeo prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja u organizaciji portala MojPosao (www.MojPosao.net) te vodećih portala za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Posao.ba) i Srbiji (Infostud.com). Iako je ovo treći virtualni sajam koji se organizira u Hrvatskoj, s uključivanjem izlagača iz susjednih zemalja, on poprima regionalni značaj, jača međusobnu suradnju tvrtki i edukativnih ustanova s ovih prostora i potiče mobilnosti na tržištu rada.

Otvoren poslije ponoći, sa službenim početkom 13. listopada,  sajam je u jutarnjim satima zabilježio preko 7.000 posjetitelja, a od 10:00 sati ujutro u svakom trenutku aplikaciju pregledava više od 400 aktivnih korisnika, što je jasan pokazatelj kako se može očekivati da će u znatnoj mjeri premašiti posjećenost dosadašnjih virtualnih sajmova od kojih je svaki zabilježio po 30.000 posjetitelja.

Na regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstaviti će se ukupno 47 izlagača koji trenutno oglašavaju preko 140 natječaja za otvorena radna mjesta i više od 70 edukativnih programa. Izložbeni prostor je podijeljen u tri dijela između zemalja sudionika - Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. U sklopu hrvatskog dijela sajma svoju će ponudu predstaviti:

  • Regionalni izlagači: Japan Tobacco International, Deloitte i Vip
  • Zlatni izlagač: Würth
  • Srebrni izlagači: INA; T-HT, Zagrebačka banka i Zona znanja
  • Brončani izlagači: Berlitz, Ciklopea, Consulteam, Kofax, Manpower i NetAkademija

Posjetitelji u sklopu sajma mogu jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagača te putem chata opušteno razgovarati s predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova.

Za posloprimce koji osim kontakta putem aplikacije sajma žele ostvariti i osobni kontakt s poslodavcima, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu organizirane su radionice na kojima će se predstaviti neki od regionalnih izlagača.

Generalni medijski pokrovitelji Virtualnog dana karijera i znanja su Lider, Otvoreni radio, Poslovni dnevnik, Poslovni.hr i Jabuka TV, a medijski prijatelji sajma su EduCentar.net, Bug, Jutarnji.hr, Monitor, Forum.hr, Seebiz te Zagrebancija.com.

Virtualni dan karijera i znanja podržavaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo turizma, Ured predsjednika te Certifikat Poslodavac Partner, dok je pokrovitelj stručnog programa tvrtka Selectio.

Povodom početka regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja, posjetiteljima sajma obratili su se i predstavnici organizatora.

Jurica Šarčević, Voditelj projekta Virtualni dan karijera i znanja za Hrvatsku, izjavio je:

'Proširenjem Virtualnog dana karijera i znanja na Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, projekt u pravom smislu postaje mjesto susreta tvrtki, edukativnih ustanova i posloprimaca iz regije. Zahvaljujući suradnji s portalima Posao.ba i Infostud.com, ovaj virtualni sajam obuhvaća  tvrtke koje nude zaposlenje, odnosno edukativne ustanove koje predstavljaju mogućnosti obrazovanja u susjednim zemljama, a koje su zbog svoje su blizine i minimalne jezične barijere, potencijalno zanimljive hrvatskim posloprimcima te povećavaju mogućnosti zaposlenja ili njihovu konkurentnost na tržištu rada.'

Sonja Kmezić, Voditelj Infostudovih site-ova za zapošljavanje i HR, izjavila je:

'Ovo je rijetka prilika za poslodavce da pronađu kvalitetne zaposlene, ali i da se brandiraju regionalno kao uspješne kompanije i dobri poslodavci. Prilika koju moderne kompanije iz regije nisu propustile. Kao prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja koji se organizira na regionalnom nivou, Virtualni dan karijera i znanja potiče suradnju i povezivanje Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a cilj mu je da, prije svega, utječe na povećanje zaposlenosti i nivoa obrazovanja u sve tri zemlje.'

Benjamin Kadić, Voditelj projekta Virtualni dan karijera i znanja za Bosnu i Hercegovinu, izjavio je:

'Cilj projekta je ukazati i na to koliko su edukacija i profesionalno usavršavanje važni za razvoj karijere te će na sajmu biti predstavljeni i edukativni programi na koje će se posjetioci moći direktno prijaviti. Nadamo se da će ljudi iz Bosne i Hercegovine prepoznati sajam kao priliku za zaposlenje i edukaciju te u narednih osam dana posjetiti stranicu www.dankarijera.com.'

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.