Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nakon selekcijskog intervjua

Selekcijski intervju je završio, znači li to da sad trebate 'prekriženih ruku' sjediti i čekati daljnji ishod situacije? Definitivno, ne! Čim vam se pruži prilika zapišite točno ime i prezime osobe koja vas je intervjuirala (pogotovo ako ste bili na više intervjua u različitim tvrtkama) te ukratko pribilježite dojmove s intervjua ili neka pitanja koja su vam bila postavljena. Takve informacije mogle bi vam koristiti ukoliko vas pozovu na novi intervju te u svakoj daljnjoj komunikaciji.

Ako vam je rečeno kada možete očekivati povratnu informaciju o ishodu selekcijskog procesa, pričekajte taj rok. Ne javi li vam se poslodavac u dogovorenom vremenu, budite znatiželjni: javite se vi njemu! Nema ništa loše u proaktivnom, pozitivnom stavu kako biste si osigurali povratnu informaciju o željenom radnom mjestu.

Ne zaboravite se zahvaliti na pruženoj prilici dolaska na intervju, navedite kako ste iskreno zainteresirani za poziciju za koju se natječete te vas zanima jesu li se odlučili za konkretnu osobu za ponuđeno radno mjesto. Ukoliko odluka još nije donesena pokušajte doznati kada bi mogla biti te ih kontaktirajte u danom roku. U slučaju da niste odabrani kandidat za ponuđenu poziciju možete tražiti povratnu informaciju te se interesirati što je utjecalo na takvu odluku.

Bez obzira na konačan ishod selekcijskog procesa nemojte dozvoliti da poslodavac stekne negativnu sliku o vama, trudite se biti srdačni i do kraja korektni, nikada se ne zna kakva vam se nova prilika može pružiti u toj istoj tvrtki.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.