Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Postanite poduzetnik

Svakome tko je ikada radio za nekoga se u nekom trenutku po glavi motala misao «bilo bi puno bolje da sam sam svoj gazda». Mnogi ljudi odluče staviti svoju vjeru u tu misao i krenuti sa svojim poslom. Mnogi poduzetnici dožive uspjeh i zadovoljstvo, no mnogi dožive i propast.

Kao i sa bilo kojim aspektom karijere, veliki dio planiranja treba posvetiti odluci da li krenuti u svoj posao, jer nije svatko stvoren za vođenje poslovanja. Kada radite za sebe jako je malo vremena koje ćete provoditi daleko od posla. Čak i ako odlučite uzeti nešto slobodnog vremena vaš će posao biti sa vama, u vašim mislima. Tri su pitanja koja bi se trebali upitati prije odluke da otvorite svoj posao:
 

  • Da li stvarno želite raditi neovisno i biti osoba koja donosi sve odluke i snosi svu odgovornost?
  • Da li ste spremni raditi teško i snositi žrtve koje zahtjeva malo poduzetništvo?
  • Da li imate dovoljno samouvjerenja i samodiscipline koje će vam dozvoliti da postignete poslovni uspjeh?To je prvi i možda najvažniji korak koji će vam pomoći da preispitate da li je malo poduzetništvo stvarno za vas, a ne za vaše prijatelje, obitelj, susjede ili bilo koga drugoga tko vam možda sugrerira da bi trebali pokrenuti svoj posao.

    I naravno glavna kvaliteta koju morate imati da bi započeli svoj posao je goreča želja da to stvarno hoćete.

     

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.