Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Do sigurnosti na poslu uz pomoć interaktivnog CD-ROM-a

Službene brojke pokazuju kako se više stanovnika Tasmanie ozlijedi na poslu nego u prometu.

Kampanja "Sigurnost na poslu" stoga je usmjerena i na poslodavce kao poziv za povećanjem sigurnosti na radnim mjestima. Prošle se godine 2.700 osoba ozlijedilo na radnom mjestu, a skoro 2.000 njih bilo je mlađe od 24 godine.

Najveći broj ozljeda zabilježen je u proizvodnom sektoru, a najčešće je riječ o blagim ozljedama i traumama, porezotinama te ostalim ranama i podljevima. Usporedbe radi, 2004. u prometu je lakše ili teže ozlijeđeno 1.800 osoba.

U saveznoj državi Michigan u SAD-u, gdje je također u proizvodnoj industriji zabilježeno najviše ozljeda na radu, posljednjih se godina stoga intenzivno radilo na izradi interaktivnog CD-ROMA. Na CD-u je sadržano 10 sati predavanja kojima će se pokušati pridonijeti većoj sigurnosti na radnim mjestima.

U 2004. godini u Michiganu je zabilježeno oko 190.000 ozljeda na radnom mjestu, a samo prošle godine, na radnom je mjestu poginulo je 37 zaposlenika.

Besplatni interaktivni CD-ROM podijeljen je u 30.000 tvrtki u Michiganu, a moći će ga dobiti i sve tvrtke u SAD-u koje za njim pokažu interes.

(V.K.)
Izvori:
ABC
wilx.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.