Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski zaposlenici ne znaju imena svojih šefova

Britanski šefovi bi trebali provoditi više vremena sa svojim zaposlenicima, a manje u upravama. Gotovo polovina britanskih zaposlenika uopće nije razgovarala sa šefom, pokazuje istraživanje britanske HR tvrtke koja se bavi konzaltingom.

Četvrtina ispitanih uopće ne zna kako im se šef zove, čak i u malim i srednjim tvrtkama, i tvrde da njihovi šefovi nemaju pojma tko su njihovi zaposlenici.

Ovo istraživanje pokazuje iznenađujući nedostatak kontakata na poslu između šefa i zaposlenika, smatra Erling Nottaasen, glavni konzultant u tvrtki, te nadodaje da ovakva očita anonimnost usporuje napredak tvrtki i smanjuje motivaciju zaposlenika.

Čak 58% ispitanika vjeruje da bi bili više motivirano ukoliko bi ostvarili bolji odnos sa šefom, dok je 60% njih izjavilo da bi odanost tvrtki također porasla.

Neki od najviše cijenjenih i najuspješnijih lidera smatraju da nikad ne treba izgubiti doticaj s osobljem, koliko god tvrtka bila velika - zaključio je Nottaasen.

(T.K.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.