Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Uredski supružnik – fenomen modernog radnog mjesta

Na modernom radnom mjestu postoji fenomen – uredski supružnik, smatra Challenger, Gray & Christmas Inc. tvrtka iz Chicaga koja se bavi konzaltingom.

Nedavne ankete koje prate razvoj ovih neromantičnih veza između muškaraca i žena, uredskih kolega, pokazale su da 32% ispitanih ima supružnika u uredu. Neki imaju čak i više od jednog supružnika.


Korijeni uredskog supružnika mogu se pronaći među zaposlenicima koji više vremena provode na poslu nego kod kuće i kojima zbog toga ured postaje osnovno mjesto druženja. Ovakve veze obično se rađaju između muškaraca i žena u menadžmentu, odnosno u visokokvalificiranim zanimanjima.

Bliski prijatelji na poslu mogu povećati produktivnost i poboljšati rad, a zaposlenicima je ugodno imati nekoga na poslu komu se mogu povjeriti. No, postoje pravila kojih se treba pridržavati:

  • Ne skrivajte uredskog od stvarnog supružnika
  • Nemojte dopustiti da veza utječe na posao
  • Budite iskreni kako bi spriječili ljubomoru
  • Ne dopustite uredskom supružniku da vas demotivira ukoliko stalno ima negativan stav

  • "Uredska vjenčanja" trebala bi se događati između osoba slične starosti i najvažnije od svega, trebaju ostati platonska.

    (T.K.)
    Izvor:
    PressTelegram.com

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.