Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zbog stresa, mladi zaposlenici mogu posezati prema narkoticima

Istraživanje koje je provelo Državno sveučilište u Michiganu pokazalo je kako stres kod mladih zaposlenika može povećati rizik od uporabe narkotika.

Istraživanje, provedeno na 1.000 mlađih zaposlenika, pokazalo je kako oni ispitanici koji su se žalili na stres na poslu imaju veće šanse da počnu s uživanjem marihuane, kokaina, heroina i ostalih droga. I to već kroz godinu dana.

Tako poražavajući rezultati posebno su izraženi kod poslova u kojima uposlenici nemaju dovoljno ″slobode″, nego je procedura po kojoj se radni zadaci trebaju izvršiti striktno zadana.

Dosadašnja istraživanja pokazala su kako stres kod uposlenika može izazvati zdravstvene tegobe poput problema sa srcem, međutim ovo je prvo istraživanje koje je povezalo stres s uporabom narkotika.

Ovo istraživanje dio je jednog većeg istraživanja koje ispitanike prati još od razdoblja djetinjstva što je znanstvenicima pružilo priliku da stvore i širu sliku uzimajući u obzir edukaciju, zaposlenost roditelja tijekom školovanja ispitanika, kao i njihovo dosadašnje ponašanje.

Sve su to faktori koji mogu utjecati i na izbor posla i na sklonost uporabi narkotika.

(V.B.)
Izvor:
Reuters

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.