Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Gotovo polovica posloprimaca u SAD-u laže u životopisu

Gotovo polovica posloprimaca laže u svojim životopisima, pokazala je studija provedena u SAD-u. Zapanjujuća je to brojka s obzirom na lakoću kojom se podaci mogu provjeriti i uhvatiti posloprimca u laži.

Ljudi kažu: Svi to rade, pa mogu i ja, kaže Michael Worthington, autor istraživanja. No, ako nešto slažete u životopisu, to vam se može osvetiti mnogo godina poslije, ističe Worthingon i navodi primjer šefa jedne radio postaje koji je nedavno ostao bez posla zato što je prije više od 10 godina lagao u svom životopisu.

Worthington je proveo šest mjeseci provjeravajući točnost više od 1.000 životopisa koje su njegovoj tvrtci poslali potencijalni posloprimci i pronašao "značajne netočnosti" u njih oko 43 posto.

Potencijalni posloprimci najčešće lažu o obrazovanju, prethodnom radnom iskustvu, te funkcijama koje su obavljali na prijašnjem poslu.

Također, istraživanje je pokazalo da kod laganja u životopisu, nema nikakve razlike između onih koji su na početku karijere i onih koji već imaju radnog iskustva.

(T.B)
Izvor:
TimesArgus

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.