Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Petina Amerikanaca bar jednom tjedno laže na poslu

Jedna stara američka poslovica "vjeruj u pola onoga što vidiš, a u ništa od onoga što čuješ" mogla bi biti dobra smjernica na radnom mjestu.

Naime, u nedavnom istraživanju američkog CareerBuildera, 19% ispitanika priznalo je kako na radnom mjestu lažu bar jedanput tjedno. Gotovo četvrtina menadžera, rekla je kako su već i otpustili neke od zaposlenika koji su bili neiskreni.

Zaposlenici koji su priznali kako su na poslu bili uhvaćeni u laži, navodili su različite razloge zbog kojih su lagali. Neki lažu kako bi opravdali cjelodnevne izostanke ili kašnjenja. Drugi pak izmišljaju, kako bi zaštitili ostale suradnike ili kako bi ponekad čak i "podvaljivali" drugim kolegama.

Iako se sve ovo može činiti kao klišej, iskrenost zaista jest najbolja politika.

Jer, većina ispitanih menadžera - 85% - naveli su kako je vrlo mala, gotovo nikakva vjerojatnost da će unaprijediti osobu koja je lagala, bilo njima ili nekom drugom u tvrtki.

(V.K.)
Izvor:
WTOP News

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.