Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Više od 30 posto Amerikanaca ljubuje na poslu

Prema rezultatima istraživanja, više od 30% Amerikanaca trenutačno ima ljubavnu vezu na poslu. Taj odnos okarakteriziran je slijedećim pravilima - platonski odnos (nema seksa), isti položaj u uredu i bez skrivanja.

Konzultantska tvrtka Vault koja je provela istraživanje, definirala je taj odnos kao kolegijalan, koji je više od prijateljskog, ali ne i ljubavni.

Naime, kolega s druge strane radnog stola dobio je naziv "uredski partner" zbog činjenice da je to osoba s kojom mnogi provode dnevno više vremena negoli sa "životnim partnerom".

Uredski ljubavnik, ženama pruža dobar dio onoga što ih ne čeka niti u vlastitom domu. Podrška, humor, zajednički doručak, smijeh, razgovor o poslovnim problemima te uredskim tračevima, samo su neke od zajedničkih tema koje uredski partneri dijele.

Ukratko, sve prednosti tog odnosa mogu se svesti pod tri nazivnika: pomoć u karijeri, veća motiviranost za posao i dobar prijenosnik veselja. Jedno od pravila je da fizički kontakt mora ostati na platonskoj razini.

A kako se boriti s tračevima, kojih nikad ne manjka? Na to pitanje najbolje odgovara Eleonora Porcu, ginekologinja iz Bologne, koja kaže: To je cijena koju svaka žena mora platiti. No, transparentnost je oružje s kojim se mora boriti, čak i u trećem mileniju.

(V.K.)
Izvor:
Jutarnji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.