Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nagradama protiv dobne diskriminacije

Age Positive, kampanja velških vlasti protiv dobne diskriminacije na poslu, najavila je i ovogodišnju dodjelu nagrada poslodavcima i uposlenicima koji se najbolje nose s predrasudama o dobi i radnom mjestu.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: za najboljeg poslodavca i za pojedinca koji se najbolje nosi s dobnom diskriminacijom.

Poslodavac mora dokazati da ima pozitivan stav prema dobnoj raznolikosti prilikom regrutiranja, obučavanja i profesionalnog razvoja uposlenika. Pojedinac, s druge strane, mora pokazati na koji je način "pobijedio" dobnu diskriminaciju prilikom zapošljavanja ili promjene u karijeri.

Prošlogodišnji dobitnik u individualnoj kategoriji je dvdesetšestogodišnji Dave Adams koji je jedan od najmlađih nogometnih trenera u Walesu s UEFA-inom top licencom.

U kategoriji poslodavca, nagradu je 2004. godine dobilo Gradsko vijeće Borougha zbog zalaganja za promjenu stereotipa kako o mlađim tako i o starijim uposlenicima.

(V.B.)
Izvor:
icWales.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.