Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Vježbanje bi moglo pomoći britanskom gospodarstvu

Ukoliko bi zaposlenici redovito vježbali, razina bolovanja značajno bi se smanjila. Time bi britansko gospodarstvo svake godine uštedjelo 487 milijuna funti.

Prema konzultantsko-revizorskoj kući Deloitte, tek 48% britanske populacije vježba u skladu sa vladinim preporukama od 150 minuta tjedno.

Međutim u Deloitte-u navode da kada bi se 70% populacije počelo rekreirati to bi smanjilo ukupan broj bolovanja za više od 2,7 milijuna dana godišnje.

Što rezultiralo povećanjem produktivnosti tvrtki i olakšalo opterećenje na zdravstveni proračun.

Deloitte-ov partner Adrian Balcombe navodi kako bi se bolje fizička kondicija populacije pozitivno odrazila na gospodarstvo. Populacija, motivirana za fizičku aktivnost pridonijela bi povećanju prihoda centrima za brigu o zdravlju i fitness centrima, poslodavci bi primijetili povećanje produktivnosti kroz smanjenje izostanaka, a zaposlenici bi uživali u zdravijem životnom stilu uz smanjeni rizik od oblijevanja. - kaže on.

Istraživanje provedeno na 10.000 osoba pokazuje kako su oni koji vježbaju manje preporučenih 150 minuta tjedno, zbog bolovanja izostajali u prosjeku 3,5 dana, dok oni su oni koji vježbaju i više od preporučenog, izostajali u prosjeku 3 dana.

Dugoročni cilj Vlade je do 2020. izgraditi dovoljan broj objekata kako bi osigurali da ubuduće bazeni i razni centri zdravlja nikome ne budu udaljeniji više od 20 minuta.

(V.K.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.