Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanci smatraju da roditeljstvo nepovoljno utječe na njihovu karijeru

Na radnim mjestima diljem Velike Britanije još uvijek dominiraju predrasude prema roditeljima, pokazali su rezultati istraživanja tvrtke Accenture, koje je provedeno na 1.300 zaposlenika koji su se nakon porodiljskog dopusta vratili na posao.

Istraživanje otkriva kako petina njih osjeća da roditeljstvo ima negativan utjecaj na njihovu karijeru. Žene su još uvijek u težem položaju od muškaraca, jer, prema istraživanju, imaju tri puta više negativnih iskustava nego muškarci.

I dok mnogi zaposlenici hvale vrline fleksibilnog radnog vremena, mnogim se roditeljima ne sviđa kasno dolaziti na posao i rano odlaziti s posla. Također, čak 59% roditelja osjeća se neugodno što moraju uzimati slobodne dane kada im je dijete bolesno.

No većina roditelja (60%) složna je da bi vlada i poslodavci trebali učiniti više kako bi im pomogli uskladiti poslovne i obiteljske obveze.

(T.B.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.