Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Policajci kartali na dužnosti

Ovih je dana jedan Osječanin, poslao prijavu MUP-u zbog nesavjesnog rada četvorice osječkih policajaca.

Prošle subote poslijepodne, ta se osoba zatekla, ispred jednog ugostiteljskog objekta "skrivenog od svačijih pogleda" u blizini promenade. Iako su pred ulazom bila parkirana dva policijska vozila, a četiri policajca na dužnosti, građanin ih je vidio u kafiću. To možda ne bi toliko čudilo da policajci na dužnosti nisu – kartali.

Uzrujan tim prizorom, građanin je, kako kaže, odlučio poslati dopis MUP-u i opisati što je vidio, no u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj ističu kako nisu primili nikakav dopis s prijavom opisanog događaja.

Inače, u PU osječko-baranjskoj prošle su godine primljene 153 pritužbe građana na rad policije i ponašanje policijskih službenika. No, utvrđeno je da je samo dvanaest prijavljenih slučajeva bilo utemeljeno.

Većina potvrđenih slučajeva odnosila se na nedolično ponašanje policajaca u službi ili izvan nje, s tim da nije bila riječ o težim povredama radnog odnosa ili dužnosti. Stoga su prijavljeni službenici sankcionirani upozorenjima ili novčanim kaznama, objasnila je stručna suradnica za odnose s javnošću PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

(V.K.)
Izvor:
Glas Slavonije

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.