Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski poslodavci sve se više okreću starijim radnicima

Istraživanje koje je na više od 1.600 ispitanika provela tvrtka za regrutiranje kadrova Office Angels, pokazalo je kako se sve više britanskih poslodavaca okreće starijim uposlenicima.


Istraživanje je donijelo sljedeće rezultate: 38% ispitanika vjeruje kako se odnos britanskih poslodavaca prema starijim uposlenicima polako mijenja tako što iskusne uposlenike traži više poslodavaca nego u prošlom desetljeću; 66% smatra kako su potrebne vještine i pozitivan stav bitniji od godina kad je posao u pitanju; a 19% da poslodavci danas starijim uposlenicima nude razne pogodnosti poput skraćenog radnog vremena kako bi iskusne uposlenike zadržali što duže.

Paul Jacobs, generalni direktor tvrtke Office Angels komentirao je rezultate riječima: Homogenost ne znači nužno i harmoniju.
Najbolji menadžeri prepoznaju prednosti raznolikosti unutar radnog kadra kada različite osobnosti, pogledi na probleme i sposobnosti, bez obzira na dob, stvaraju kreativnu
i produktivnu radnu sredinu.

Kod regrutiranja novih uposlenika pažnju treba obratiti na vještine potrebne za obavljanje posla te na to da osoba najbolje odgovara radnom mjestu koje
treba popuniti bez obzira na godine. U tome je cijela bit regrutiranja
, zaključuje Jacobs.

(V.B.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.