Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američka tvrtka svojim zaposlenicima usađuje čipove

Tvrtka CityWatcher.com iz Cincinnatija u SAD-u, koja se bavi prodajom opreme za video nadzor, postala je prva tvrtka u SAD-u koja pod kožu svojih zaposlenika usađuje mikročipove kao dio svog sustava sigurnosti.

Doduše, za sada, samo troje zaposlenika, uključujući osnivača tvrtke i izvršnog direktora, Seana Darksa, imaju ispod kože na podlaktici usađene mikročipove, koje moraju provući kraj posebnog senzora kako bi dobili pristup tvrtkinoj bazi podataka.

Darks kaže kako od svojih zaposlenika ne bi tražio nešto što i on sam nije spreman učiniti. Nitko od mojih zaposlenika nije prisiljen na usađivanje čipa i nitko, ako to odbije, neće dobiti otkaz, ističe Darks.

Također, čipovi veličine zrna riže ne omogućavaju tvrtki praćenje kretanja zaposlenika. To je pasivan čip, koji ne emitira signal stalno. To je zapravo vrlo slično kartici koju provlačite kroz senzor kada u hotelu želite ući u svoju sobu, napominje Darks.

Pošto CityWatch često posluje u vrlo opasnim četvrtima u kojima je stopa kriminala izuzetno visoka, čipovi bi im trebali omogućiti pristup policijskim bazama podataka i fotografija, što bi im uvelike moglo pomoći u radu.

(T.B.)
Izvor:
Lawn&Landscape

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.