Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Sretniji oni koji rade za sebe

Posao možda iziskuje više napora i nije uvijek najbolje plaćen, ali prem rezultatima istraživanja, oni koji rade za sebe sretniji su od onih zaposlenih kod drugih.


Eksperti tvrde da su ljudi koji vode vlastite poslovne projekte, s obzirom na fleksibilnst i nezavisnost koju imaju, mnogo zadovoljniji poslom.

Isto tako, istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da samozaposlene osobe koje su i u svojim šezdesetim godinama još uvijek uspješne, odu u mirovinu.

Došli smo do zaključka da veće ili potencijalno veće zarade u dobi pred mirovinu smanjuju vjerojatnost da osoba ode u mirovinu, tvrdi profesor Simon Parker sa sveučilišta u Durhamu koje je provelo ovo istraživanje te dodaje kako spol, zdravlje i obitelj jako malo utječu na odluku o mirovini kad su poduzetnici u pitanju.

Profesor Parker smatra kako bi Vlada trebala poticati samozapošljavanje, pogotovo kod mladih ljudi.

Inače, prema procjenama, u Velikoj Britaniji samozaposleno je između 10% i 12% zaposlenika koji zapošljavaju još toliko ljudi.

(V.B.)
Izvor:
Daily Mail

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.