Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski šefovi toleriraju psovanje

Prema rezultatima istraživanja koje je na uzorku od 308 britanskih direktora i senior managera provela tvrtka Aziz Corporation, više od trećine britanskih šefova tolerira psovanje na poslu.

Istraživanje je pokazalo kako se 37% ispitanih direktora i senior managera protivi korištenju psovki na radnom mjestu dok njih 36% smatra kako se psovke mogu tolerirati. .

S druge strane, laganje na poslu manje je prihvatljivo od psovke pa bi njega toleriralo samo 8% sudionika istraživanja. .

Profesor Khalid Aziz, predsjednik tvrtke koja je provela istraživanje smatra kako šefovi očekuju da ljudi s kojima surađuju pričaju otvoreno i precizno pa i onda kada to, tu i tamo, uključuje koju prljavu riječ.

Kad je riječ o uzrocima ovakvih rezultata, profesor Aziz drži da na šefove sve više utječu televizijske zvijezde poput Sir Alana Sugara koji s natjecateljima britanskog Pripravnika komunicira bez dlake na jeziku.

Nigel Hastilov, menager na Institute of Chartered Accountants smatra kako je žučno raspravljenje o određenim temama sastavni dio uredskog života te dodaje kako se, u pravilu, psuje na radnu opremu i stvari, a ne na kolege.

S druge strane, John Fay iz organizacije SFL koja se bavi razvojem upravljanja smatra kako posvanje ne smije biti pravilo nego izuzetak. Mnoge organizacije, pogotovo u javnom sektoru, pokušavaju smanjiti psovanje jer ga uvrdljivim smatra većina uposlenika, zaključuje Fay. .

Istraživanje je isto tako pokazalo kako samo dvije petine managera odobravaju ispijanje alkohola za vrijeme pauze za ručak dok ih 70% smatra kako su pauze za pušenje nepreavedne prema nepušačima, od kojih pola misli da bi tvrtke trebale zabraniti pušenje u svim svojim prostorima pa čak i na parkiralištima.

(V.B.)
Izvor:
BBC News

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.