Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zbog Svjetskog nogometnog prvenstva sedmina Britanaca ne dolazi na posao

Kako bi u miru pogledali nogometnu utakmicu, čak jedna sedmina britanskih radnika na posao jave da su bolesni te da ne mogu doći, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Croner. Također, oko 13% muškaraca, u usporedbi sa samo 4% žena, priznalo je da su neopravdano izostali s posla kako bi gledali nogometnu utakmicu, pokazali su rezultati ankete koju je tvrtka YouGov provela na uzorku od 2.190 zaposlenika.

Rchard Smith, direktor službe za zapošljavanje u tvrtci Coroner kazao je da je iznenađen odgovorima. Izostanci s posla uvijek su visoko na listi briga poslodavaca u vrijeme održavanja velikih sportskih događaja koji privlače mnogo gledatelja kao što su Wimbeldon, Olimpijske igre i, naravno, Svjetsko nogometno prvenstvo, kaže Smith.

No, uvijek tvrtke savjetujemo kako to mogu preokrenuti u svoju korist, napominje Smith. Poslodavci bi tako, smatra Smith, trebali razmotriti mogućnost da zaposlenicima dozvole gledanje utakmica na poslu i da u svoje planove godišnjih odmora uključe mogućnost odlaska zaposlenika na odmor za vrijeme velikih sportskih događaja.

(T.B.)
Izvor:
Pesonneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.