Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zid na američko-meksičkoj granici

Meksički predsjednik Vincente Fox nazvao je sramotnom namjeru Amerikanaca koji žive uz američko-meksičku granicu da izgrade zaštitnu ogradu oko svojih posjeda, kako bi imigrante iz Meksika i ostalih latinoameričkih zemalja spriječili da ilegalno prelaze granicu.

Chris Simcox, koji savjetuje grupu Amerikanaca koji žele podići ogradu, rekao je da će ogradu, ako ju ne postave savezne vlasti, podići oni sami. Iako je zemljište oko kojeg se planira podizanje ograde ili zida privatno, Simcox je rekao kako je od saveznih vlasti dobio upozorenja oko izgradnje bilo kakve zaštitne ograde.

Stanovnicima pograničnog područja savjetovao je da zid ili ogradu izgrade na svom privatnom zemljištu. To će, tako, biti građevinski projekt na njihovom zemljištu, dizajniran kako bi ih zaštitio od navale ilegalnih imigranata koji prelaze preko njihovih posjeda i uzrokuju im štetu.

Simcox je saveznim vlastima dao rok do 25. svibnja da zaštite stanovnike uz granicu. Ako to savezne vlasti ne učine, građani će se zaštiti sami kako najbolje znaju, izjavio je.

(T.B.)
The Conservative Voice

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.